Бисквитки

петък, 21 април 2017 г.

Над 400 деца участваха в Областния преглед на вокални състави и индивидуални изпълнители във Враца



Калин Каменов откри 8-то издание на Областния преглед на вокални състави и индивидуални изпълнители, чийто домакин е Враца. Форумът се провежда два дни и е под патронажа на кмета на Общината. Мотото на проявата тази година е: „Музиката - средство за превенция на агресията срещу подрастващите!“.
„Искам да поздравя Вас, мили деца, че провъзгласявате прекрасните български музикални произведения, както и вашите родители и учители, които ви учат да ги съхранявате. Бъдете здрави, пейте и прославяйте българската музика!“. С тези думи Калин Каменов приветства присъстващите на форума.
Над 400 деца и ученици от област Враца, включени в 31 вокални групи и 36 солови изпълнители, се представиха на сцената на Младежки дом - Враца, който бе домакин на проявата. Сред организаторите на Областния преглед бяха още Регионално управление на образованието и ЦПЛР „Център за работа с деца“. Всички участници в прегледа получиха значки и дипломи. 

 ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
           
Община Враца уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица за организиране на обществено обсъждане във връзка с приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, с която се предвижда да се създаде допълнителен метод за определяне на началните цени за отдаване под наем на общински обекти със стопанско и административно предназначение.
Изменението и допълнението на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество се налага поради следните обстоятелства:
Съгласно чл. 14, ал. 8 във връзка с чл. 8, ал. 1 от Закона за общинската собственост (ЗОС), в компетентността на Общинския съвет, като орган на местно самоуправление, упражняващ ръководство и контрол по управлението и разпореждането с имоти – общинска собственост, е вменено правомощие да определя наемните цени в процедурите за отдаване под наем. Съгласно чл. 20 от Наредбата, началните цени за отдаване под наем на общински нежилищни имоти със стопанско и административно предназначение, са с установени минимални размери, определени с Тарифа,  утвърдена от Общинския съвет за определяне на началния размер на месечния наем за 1 кв.м. при предоставяне на помещения, терени и места, съгласно Приложение № 1 от същата.
Предлаганата промяна въвежда обективен критерий – определяне на начална цена, за всеки конкретен случай, при провеждане на тръжни или конкурсни процедури за отдаване под наем на имоти или части от имоти – общинска собственост, съобразено с тенденциите на пазара на реализираните и оферираните наемни цени за отдаване под наем на имоти и части от имоти със сходни характеристики и предназначение, след анализ и оценка от независим оценител.
Изменението и допълнението на Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество е в съответствие с Европейската харта за местно самоуправление, директивите на Европейската общност, свързани с тази материя и не противоречи на норми от по-висока йерархия и на европейското законодателство.
Общественото обсъждане ще се проведе на 24 април 2017 г., от 17.00 ч., в Конферентната зала на Общински съвет-Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар