Бисквитки

сряда, 1 март 2017 г.

Офис на НАП Враца посреща своите клиенти с мартенички



Тази година на 1 март офис на НАП Враца посреща своите клиенти с мартенички и пожелания за здраве и много усмивки.
Първите клиенти бяха посрещнати лично от началника на отдел „Услуги за клиента” Бойко Илиев, който им подари мартенички.
Още от сутринта се създаде много настроение и приятна атмосфера в офиса.
До момента в офис на НАП Враца са приети 1353 декларации за облагане на доходите на физическите лица, от тях 429 са подадени по електронен път, в т.ч. 154 чрез ПИК. Изпратените по интернет представляват 31,7% от общия брой. И през тази данъчна кампания по-голям е делът на гражданите предпочели да посетят лично офиса на НАП. Въпреки това всяка година се увеличава броя на подадените декларации по електронен път и това е много по-добрия начин за подаване, освен че е по-бързо и по-лесно, може да се ползва отстъпка от 5% от данъка за довнасяне (но не повече от 1000 лв.), ако подадат декларация до 31 март, нямат публични задължения, подлежащи на принудително изпълнение и платят данъка до 2 май.
С ПИК (или ел. подпис) могат да се ползват повече от 50 услуги – справки за задълженията към НАП, да се подават данъчни и осигурителни декларации, да се подаде искане за издаване на документ, да се проверяват задълженията за местни данъци и такси и др. От началото на годината са подадени над 200 заявления за издаване на ПИК.
Досега в офис Враца са приети и обработени и 1682 декларации за облагане с корпоративни данъци, от тях 1218 са подадени по електронен път, или 72,4 %.
Служителите от отдел „Услуги за клиента”  се стремят, да обслужат своевременно и с необходимото качество многобройните клиенти посетили офис  Враца.

 Юлия Грънчарова 


Няма коментари:

Публикуване на коментар