Бисквитки

понеделник, 13 февруари 2017 г.

Враца празнува Трифон Зарезан



Празникът „Трифон Зарезан”, организиран от Община Враца  и със съдействието на Регионален исторически музей, ще се проведе за четвърти пореден път на 14.02.2017 г. от 11:30 ч. в Етнографско-възрожденския комплекс.
Освен традиционното зарязване на лозата в двора на комплекса, ще се проведат конкурси за най-пивко бяло и червено вино, както и за най-вкусни мезета.  Предвидени са  грамоти и награди за отличените  участници.
Присъстващите на празника ще се веселят с изпълненията на  духов оркестър при НЧ „Развитие 1869” Враца, танцов състав „Хемус” при Община Враца, певческа група „Маргаритките” с ръководител Павлина Георгиева, певческа група от Пенсионерски клуб №4 с ръководител Динка Николова.
Очаква се празникът да продължи до 13:30 ч.

Предложения за програмата на „Ботеви дни 2017“
До 10 февруари се подаваха предложения за програмата на „Ботеви дни 2017“. До изтичане на срока бяха получени 3 предложения, които ще бъдат разгледани на предстоящото второ заседание на Ботевския организационен комитет, на 16 февруари, от 14:00 ч.

Враца почита гибелта на Васил Левски
На 19 февруари 2017 год. се навършват 144 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. По този повод Община Враца организира отбелязване на годишнината, което ще започне в 10:30 ч. с панихида в храм „Св. Възнесение”.
В 11:00 ч. пред паметника на Апостола в центъра на Враца, стихове за Дякона ще декламират ученици от  ОУ „Васил Левски” Враца, а слово ще поднесе Красимир Григоров- уредник в Регионалния исторически музей Враца.
Пред паметника ще бъдат поднесени венци и цветя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар