Бисквитки

неделя, 11 декември 2016 г.

Богданов подпомогна откриването на нов пенсионерски клуб

Народният представител Красимир Богданов подпомогна разкриването на нов пенсионерски клуб във Враца. Той се намира в ж.к. "Металург"/Стария пазар/ и носи името на едно от най-славните събития в българската история - Съединението.
Решението за създаването на клуба е взето от Общинския съвет преди година и половина. Неговите членове са извършили ремонт, но срещат сериозни трудности с осигуряването на електричество. Оказва се, че стари наематели на общинското помещение са оставили задължения и токът е спрен. След няколкомесечно ходене по мъките и молби за помощ до различни институции, възрастните хора се обърнаха към народния представител от Враца. Богданов пое ангажимент към тях и осигури средства за откриване на партида за електрозахранване. Очаква се съвсем скоро клубът да отвори врати.
Според Богданов, грижата за старите хора трябва да се доказва с действия, а не с празни приказки и обещания.
Това е поредният жест към възрастните хора, след като от Патриотичния фронт яростно отстояваха в Народното събрание увеличение на минималната пенсия и преизчисляване на всички останали, което щеше да доведе до реално повишаване с 23%. Въпреки отказа на ГЕРБ да подкрепят предложението, патриотите продължават да поставят като незаобиколимо условие пред което и да е бъдещо управление, именно този въпрос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар