Бисквитки

четвъртък, 15 декември 2016 г.

Oбновената сграда

Областният управител Малина Николова присъства на официалното откриване на обновената сграда, в която от днес се помещава и работи Дирекция „Социално подпомагане“ – Враца. На тържественото събитие присъстваха заместник-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов, изпълнителният директор на Агенция за социално подпомагане Цветан Васев, кметът на Община Враца Калин Каменов, председателят на Общински съвет – Враца Румен Антов, директори на териториални звена и граждани.
Сградата е предоставена от Областна администрация - Враца безвъзмездно за управление на Агенция за социално подпомагане за нуждите на Дирекция „Социално подпомагане“ – Враца със заповед на областния управител на област Враца от 14 януари 2013 година.
„С откриването на обекта и цялостното обновяване на сградата чрез съвместните усилия на Областна администрация – Враца, Министерство на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане се решават значими проблеми, както за служителите на дирекцията, така и за потребителите – гражданите на Враца. От днес Дирекция „Социално подпомагане е реален собственик на модерна сграда в центъра на града, в която са създадени съвременни условия на труд и пряк достъп на гражданите до предоставяните услуги чрез изградените приемни на първия етаж. Радвам се, че участвах в този процес и имах възможността да преодолея всички административни пречки за вътрешното обновяване на сградата. Благодаря на министър Русинова и г-н Цветан Васев за сътрудничеството, съвместните усилия и осигуряването на средствата, чрез които се реализира този важен проект“ – подчерта Малина Николова.
През 2012 година областният управител на област Враца Пепа Владимирова е осигурила средства и сключила договор за възстановяване на покривната конструкция, ремонт на тавански етаж и цялостно саниране на сградата на стойност 129 077 лв.
Възложител на вътрешния ремонт на сградата на стойност 280 502 лв. е Агенция за социално подпомагане, а изпълнител „РИ-СОФ“ ООД – София.



Няма коментари:

Публикуване на коментар