Бисквитки

петък, 5 август 2016 г.

Народният представител Петя Аврамова дари книги на РБ „Хр. Ботев” - Враца



Народният представител Петя Аврамова се включи в дарителската кампания, обявена от Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца. Целта на кампанията е попълване фонда на отдел „Заемна за дома”. Петя Аврамова дари 24 книги от препоръчителната за прочит художествена литература, необходима за учениците.
„Удоволствие за мен е да подаря на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца едни от най-търсените и четени от учениците заглавия. Радващо е, че в ерата на модерните технологии книгите не остават на заден план и продължават да се радват на интерес от страна и на най-младите хора. Четенето и трупането на знания е двигател за развитието на всеки един от нас.  Безспорно е, че книгите обогатяват не само интелектуално, но и духовно”, каза Петя Аврамова.
 Тя беше подготвила и изненада за младите читатели. Народният представител даде начало на инициативата – „Книгата – мой приятел”.В нея могат да се включат всички ученици от Враца, като в края на ваканцията тримата най-активни читатели ще получат награди, осигурени от народния представител. Те ще бъдат определени с помощта на директора на библиотеката Силвия Врачовска и служителите в различните отдели.
„За да бъдем справедливи сме разделили участниците в три възрастови групи – от 7 до 10 години, от 10 до 14 години и над 14 годишна възраст. Учениците прочели най-много книги във всяка една от групите ще получи от мен подарък, ваучер за закупуване на книги. Пожелавам на всички деца оставащите дни от ваканцията да са изпълнени с много игри и положителни емоции, но и да не забравят и своя верен приятел – книгата”, допълни Петя Аврамова.
Учениците, прочели най-много книги през ваканцията ще получат своите подаръци през месец септември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар