Бисквитки

четвъртък, 14 януари 2016 г.

Д Е К Л А Р А Ц И Я на Областния комитет на ВМРО обл. Враца



Поредния трагичен случай с убийството на 18-годишния Тодор от Враца показа за пореден път, че градът ни е превзет от организираната престъпност. Собственици на автокъщи, увеселителни заведения и други съмнителни „бизнесмени“, за които целия град знае, че са част от мафиотски структури, продължават да безчинстват и да убиват децата на Враца.Нима е тайна, в чии дискотеки и барове се разпространяват наркотици? Нима е тайна, кои хора демонстрират луксозен живот, в пъти по-скъп от декларираните от тях доходи?
Кой ще върне децата на Враца и ще успокои почернените семейства? Отидоха си Стефан, Ники, Тодор и колко ли още! Тъпи, безродни, безизразни същества, с прякори на животни, газят наред всичко, което е в ущърб на собственото им чувство на богоизбраност и безнаказаност. Хора, без ден трудов стаж, които не са свършили нищо полезно за обществото, са съдниците, кое е правилно и кое не във Враца. И раздават справедливост чрез убийства!
Къде са институциите, които търпят „мутри“ с по няколко висящи дела, извършили безчет престъпления, да безчинстват и да убиват децата ни, да убиват таланта, културата, желанието за развитие и реализация в собствения си град.
От години говорим за престъпния облик на града ни, предлагаме създаването на общинска полиция и патрули за осигуряване на спокойствието и сигурността в община Враца. Многократно внасяхме предложения за промени в наказателния кодекс, по отношение на неизбежната самоотбрана. Инициирахме подписки за възстановяване смъртното наказания за убийци на деца и бременни жени, предлагахме завишаване на наказанията за предумишлени престъпления, създаване на доброволни формирования за действия при извънредни ситуации. И всичко това на халост!
Като изказваме искрените си съболезнования и съпричастност със скръбта на семейството на Тодор и на всички загинали във Враца деца, призоваваме всички отговорни фактори – депутати, областна управа, кмет, община, ОДП на МВР, съд и прокуратура за спешна среща по проблемите на престъпността и създаването на мерки, които да предотвратят бъдещи подобни престъпления. Надяваме се, че повече никой няма да бъде ням свидетел на подобни престъпления, че общественото недоволство няма пак да бъде „чудо за три дни“. До следващата нелепа смърт.
Днес настояваме за най-сурови наказания за убийците на Тошко и за пречупване на гръбнака на организираната престъпност във Враца.

Призоваваме врачани: Нека всички заедно да отвоюваме града си от мафията!

Областния комитет на ВМРО обл. Враца
Председател: Красимир Богданов

Няма коментари:

Публикуване на коментар