Бисквитки

понеделник, 11 януари 2016 г.

Община Враца осигурява топъл обяд за 120 лица



Община Враца удължи срока на проект „Обществени трапезарии“  чрез, който се предоставя услугата „Осигуряване на топъл обяд в Община Враца“. Договорът по процедурата е подписан на 03.06.2015 г. между Община Враца и Агенцията за социално подпомагане и е в размер на 45 208, 80 лв. Проектът е по Оперативна програма за храни или основно материално подпомагане, съфинансиран от Фонда за европейско подпомагане на нуждаещите се лица.
Периодът, в който се предоставя услугата, е от 25.05.2015 г. до 31.12.2015 г. С подписано Допълнително споразумение между Община Враца и Агенцията за социално подпомагане на 30.12.2015 г., услугата е удължена до 30.04.2016 г. Със Заповед на Кмета на Община Враца е сформиран Екип по проекта, Комисия по подбор на бенефициенти, която ще извърши подбора, и Комисия по разглеждане на жалби.
От проекта се възползват 120 деца, както и лица от няколко целеви групи:
- Лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход;
- Неосигурени, самотно живеещи лица с децата си, подпомагани по Закона за семейни помощи за деца;
- Самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии/за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, социални и наследствени пенсии/;
- Скитащи и бездомни лица и деца.
Услугата „Топъл обяд“, която включва супа, основно ястие, десерт и хляб, ще се предоставя в стола на ул. „Стоян Заимов“ №2 и в стола на ул. „Екзарх Йосиф“ №75 във Враца.
Проект „Обществени трапезарии“, финансиран от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, стартира за първи път на територията на Община Враца през 2009 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар