Бисквитки

сряда, 18 ноември 2015 г.

Празник на Сухопътни войски



Областният управител на област Враца Малина Николова и заместник областните управители Ирина Иванова и Мирослав Комитски присъстваха днес на тържественото отбелязване на Празника на Сухопътни войски, което се проведе пред паметната плоча на загиналите във войните офицери и сержанти.
В своето поздравително слово, Областният управител се обърна към подполковник Георги Крайнов, командир на Военно формирование 54 990 и военнослужещите с думите:
„Приемете сърдечните ми поздрави по повод Деня на Сухопътни войски, в който честваме забележителните победи на земната бойна армия и изказваме почит пред загиналите български воини, дали живота си за свободата и независимостта на Родината!
Повече от столетие, сухопътните сили на България отстояват и съхраняват традициите и дават своя принос в колективната отбрана и в гарантирането на националната сигурност на страната.
Празникът на Сухопътни войски е най-високата награда за блестящата победа на младата българска войска при Сливница от 1885 г.
От далечното и славно минало до днес, Вие сте носителите на непримиримия дух на нашите предци – храбри воини, превърнали с доблест и безпределен патриотизъм българската армия в основен стълб на силна и обединена България.
Днес, в условията на членството ни в НАТО и Европейския съюз, армията ни има своя нов облик и стратегия в унисон с предизвикателствата на новото време.“ – завърши словото си Малина Николова и пожела професионални и лични успехи, здраве и благоденствие на всички военнослужещи.
В края на военния ритуал, бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча на загиналите във войните.
На тържеството присъстваха кметът на Община Враца Калин Каменов, областният управител на област София Росица Иванова, областният управител на област Монтана Ивайло Петров, офицери, сержанти и войници от Военното формирование в града. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар