Бисквитки

вторник, 15 септември 2015 г.

Ж А Л Б А



      
                                               от
Анастас Маринов Попдимитров, представляващ ИК за издигане на независима кандидатура за кмет на Община Враца, регистриран с решение Nо 17-МИ/08.09.2015 г.
                                                           срещу
Неправомерна предизборна кампания  на Калин Каменов- заместник министър на младежта и спорта  на Р България на територията на Община Враца
                                        УВАЖАЕМА Г-ЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,
С настоящата жалба Ви сезирам за провеждана неправомерна предизборна кампания чрез  предизборна агитация от Калин Каменов- заместник министър на младежта и спорта  на Р България на територията на Община Враца,която се изразява в следното :
На 15 септември 2015 г. ,при откриване на учебната година в ПМГ „Акд. Иван Ценов” в гр. Враца, от 10.00 ч., г-н Калин Каменов е присъствал като официално лице, но е бил обявен не като заместник министър на младежта и спорта, а като кандидат за кмет от ПП ГЕРБ за община Враца от Татяна Василева – директор на училището. Обявяването му като кандидат за кмет е било пред присъстващите гости  и ученици по случай откриване на учебната година, на публично място, пред сграда публична общинска собственост.
Такива действия са изцяло в нарушение на  чл.169, ал.3  и чл.175 от Изборният кодекс, както и Закона за закрила на детето и  ЩЕ ВИ МОЛЯ на основание чл.474 и чл.495 от ИК  да се произнесете с решение, с което да установите,че е налице нарушение на разпоредбите на  Изборният кодекс, като по съответният ред  да бъде указано на нарушителя да преустанови извършването на предизборна агитация и ако са налице условията, на същият да му бъде съставен акт за нарушение.
ПРИЛАГАМ като доказателства : запис
                                              
С УВАЖЕНИЕ :  /п/
                     / Ан. Попдимитров/
15.09.2015 г.
Гр. Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар