Бисквитки

сряда, 16 септември 2015 г.

Подписан е договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на община Мизия от Фонд „Солидарност” на ЕС за наводненията от 31 юли 2014 г.



 
На 16.09.2015 г. беше подписан договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на община Мизия във връзка с наводненията от 31 юли 2014 г. Финансовите средства по проекта възлизат на 1 777 213,01 лв. и са предоставени по линия на Фонд „Солидарност” на ЕС. Проектът предвижда почистване на речното корито на р. Скът, което е затлачено от огромни количества тиня и наноси вследствие на падналите интензивни валежи в периода от 31.07.2014 г. до 02.08.2014 г. на територията на общината. Проектът е с изключително важен социален и екологичен ефект, тъй като състоянието на коритото към момента е неизправно, създаващо опасност от заливане и нови материални щети.
Проектното предложение е един от четирите проекта, одобрени през месец август от Координиращия орган на фонд „Солидарност”- Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие“, МРРБ. Проектите са на обща стойност 3 555 594,51 лв., по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез отпуснатите от Европейската комисия средства от фонд „Солидарност”. Проектите предвиждат възстановяването на обекти от пострадалата публична инфраструктура в общините Мизия, Бяла Слатина, Враца и Мездра, които бяха сериозно засегнати вследствие на наводненията през месец юли 2014 г. Средствата от фонда ще помогнат на пострадалите общини и тяхното население да преодолеят последствията от бедствието в по-кратки срокове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар