Бисквитки

неделя, 2 август 2015 г.

Проект „Подкрепа за заетост“

B рамките на законоустановения срок, ще бъде извършено плащането на трудовите възнаграждения на наетите по Проект „Подкрепа за заетост“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ лица. Сумата, която ще получат заетите е за действително отработеното време през месец юни.
Общо 228 са лицата от област Враца, назначени с трудови договори за срок от 4 месеца на длъжност „Общ работник“. Разкриването на работните места е съобразено с целите на Проекта. Основно се изпълняват дейности по почистване и поддържане на речните корита, отводнителните  канали и потенциално опасните обекти на територията на всички населени места на общините от област Враца.
Проектът се реализира от Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията по заетостта и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд. Всички дейности по проекта, осигуряващ заетост, се изпълняват стриктно и в срок. Пълният размер на възнагражденията ще бъдат получени в края на месец август и той ще бъде формиран на базата на действително отработеното време през месец юли.
Съгласно предварително създаден график на дейностите, наетите лица  бяха обучени и получиха сертификат за  успешно преминат курс по Ключова компетентност 5 „Умения за учене“. В рамките на 40 учебни часа, експертите от Областна администрация – Враца, определени за наставници по Проекта, въведоха наетите лица в дейностите, които пряко ще изпълняват. Тези ключови компетентности бяха необходими и за по-бързото адаптиране към условията на работа. През месец август предстои работниците да преминат и курс на тема „Специализирано обучение“.

Реално Проект „Подкрепа за заетост“ ще приключи в края на месец октомври. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар