Бисквитки

вторник, 30 юни 2015 г.

Инж. Петя Аврамова бе официален гост на откриването на пречиствателна станция в Мездра

Народният представител от ГЕРБ Враца инж. Петя Аврамова бе сред официалните гости на тържественото откриване на новоизградената пречиствателна станция в град Мездра.
Проектът е реализиран по ОП „Околна среда 2007-2013 г.“ и възлиза на стойност от 19,5 млн. лв. Той се състои от  три основни елемента - доизграждане на вътрешната канализационна мрежа, реконструкция и рехабилитация на част от канализационна мрежа в града и изграждане на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води.

Инж. Петя Аврамова заяви, че това е третата пречиствателна станция, която се открива в областта, след тези в Бяла Слатина и Козлодуй. Тя коментира също изпълнението и на друг важен проект, а именно Водния цикъл в областния град. „Най-големият проект за Воден цикъл във Враца така и не се реализира в определените срокове. Очаквам кмета инж. Николай Иванов, който е възложител на проекта, да вземе пример и да предприеме действия, за да завърши успешно този важен за врачани проект“, каза още Аврамова.
Народният представител инж. Петя Аврамова присъства на празничен водосвет в с. Мраморен
С курбан за здраве бе отбелязана 130-та годишнина от изграждането на храм „Свето Възнесение“ във врачанското село Мраморен. Сред официалните гости на празника бяха народният представител от ГЕРБ Враца инж. Петя Аврамова, областният управител Малина Николова и председателя на Общински съвет Враца инж. Борислав Стоев. Аврамова поздрави жителите на селото и отправи своите пожелания, за благоденствие и просперитет. Тя благодари на кмета Страхил Цеков за всеотдайната работа и подари икона с изображението на Богородица, която да закриля жителите на селото.
„Заедно с кмета Страхил Цеков положихме големи усилия, за да осигурим средства, с които да бъде ремонтиран купола на храма и днес се радвам да видя, че проектът е завършен.  Знам със сигурност, че църквата ще продължи да бъде средище на православие и духовност, защото успяхме да я съхраним и завещаем на идните поколения!“, каза още народния представител от ГЕРБ.
Инж. Петя Аврамова  се срещна с граждани
Десетки жители на Враца потърсиха съдействие от народния представител инж. Петя Аврамова по време на нейния приемен ден. Председателят на Национална фондация „Тодор Рачински“ предложи съвместни действия в помощ на организацията, чиято цел е да популяризира делото на бележития български агроном и селекционер. Тодор Рачински е почетен гражданин на Враца, създател на 22 сорта пшеница и автор на множество научни трудове.
Семейство сподели за казус с отрязани ВиК тръби в недвижим имот. Те обясниха, че тръбите са премахнати още през 2007 г. и след многобройни жалби до различни държавни и местни институции, проблемът все още не е разрешен. Инж. Аврамова пое ангажимент да изиска допълнителна информация по случая от съответните органи.
Пострадал от автомобилна катастрофа потърси помощ по юридически казус за неизплатено обезщетение. Народният представител от ГЕРБ уточни, че след като се запознае с необходимата документация по случая, би могла да съдейства за неговото разрешаване.



Няма коментари:

Публикуване на коментар