Бисквитки

петък, 5 юни 2015 г.

Среша в Балчик

Заместник областният управител на област Враца Мирослав Комитски взе участие в заседанията на  Комитета за наблюдение на Програмата INTERREG V-A Румъния –България 2014 – 2020 и на Съвместния комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013, които се проведоха в дните от  2 до 4 юни в град Балчик.
На проведеното Второ заседание на Комитета за наблюдение на Програмата INTERREG V-A Румъния – България 2014 - 2020 бяха разгледани и одобрени документи, касаещи Системата за управление и контрол на Програмата, Наръчника за визуална идентичност, както и Стратегията за борба с измамите .
На Тринадесетото заседание на Съвместния комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013, органите за управление представиха основните резултати за дейността й. Усвоени са приблизително 69% от евросредствата, като чрез тях са изпълнени 28 от общо 39 програмни индикатори. Въз основа на представените данни от договорените проекти, се предвижда изпълнение и на останалите 11 индикатори, в рамките на допустимите срокове .
На заседанието на Съвместния комитет за наблюдение бяха дискутирани и одобрени Годишния доклад за изпълнение за 2014 г., преработения Финансов план и Плана за действие за приключване на Програмата.
Заместник областният управител Мирослав Комитски участва и в Годишната конференция на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013, организирана от органите за управление.
На нея бяха очертани постигнатите резултати и споделен опита на румънските и българските бенефициери, придобит от успешно изпълнените проекти. Акцент в събитието беше представянето на победителят от конкурса „Каква промяна бихте желали да видите?“ Александър Йоническу.

Надя Гетова

„Връзки с обществеността и протокол“

Няма коментари:

Публикуване на коментар