Бисквитки

неделя, 31 май 2015 г.

Кмет прие три делегации на побратимени градове от чужбина


            Кметът на Враца инж. Николай Иванов днес прие делегации от побратимените градове Вилньов Льо Роа, Суми и Бор. Френската делегация бе водена от Жан-Пиер Ромпийон – зам.-кмет по спорта, поддръжката, честванията и побратимяването. Начело на делегацията от Украйна бе зам.-кметът Виктор Волонтирец. Саша Вукадинович – зам.-кмет на гр. Бор предвождаше сръбската делегация. И трите срещи преминаха в приятелски диалог.
 „С колегите от Вилньов Льо Роа обсъдихме бъдещите съвместни партньорства, произтичащи от добрите ни отношения с Пиер Брюзел, който е член на комитета по побратимяването и бе наш гост. Гостите от Франция споделиха впечатленията си от това, че градът ни с всяка изминала година се променя в положителна посока и всеки път като идват за празника на Враца тук виждат нещо ново и красиво.  Разбира се, предадохме поздравления на кмета на Вилньов Льо Роа – Дидие Гонзалес” – разказа кметът на Враца.
С гостите от Украйна се обединиха около това, че културното сътрудничество между двата града трябва да продължи. Съвсем скоро сумският представителен фолклорен състав взе участие в Международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет”. По време на срещата с делегацията от Украйна бе взето решение във връзка с 50-годишнината от побратимяването между Враца и Суми, което е догодина, да бъде подновен договорът за побратимяване. Днес бе подписана спогодба за това подновяване.
„Сред гостите от Бор бе Славиша Буджелан, който е председател на комисията по европроекти в Общинския съвет на града. С него обсъдихме нашето партньорство по програмата за трансгранично сътрудничество „България – Сърбия”. Съвсем скоро предстои да уточним общите теми, с които да кандидатстваме. С директора на тяхното комунално дружество Далибор Орсованович обсъдихме добрия им опит в управлението на всички комунални услуги от едно предприятие. С всички делегации потвърдихме отново нашите добри отношения и най-вече приятелските чувства между жителите на нашите побратимени градове” – обобщи кметът инж. Николай Иванов. В края на деня той се срещна и с Жан-Мари Мартен – почетен консул на България в Марсилия и неговата съпруга Миреи Мартен. Двамата са основатели на асоцияцията „Прованс България”, която вече 19 години популяризира българските традиции.
 Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”





Няма коментари:

Публикуване на коментар