Бисквитки

сряда, 8 април 2015 г.

Ромският образователен фонд обявява конкурс по Програма за стипендии за студенти от ромски произход


Ромският образователен фонд организира открит конкурс на база академични постижения за студенти от ромски произход. Кандидатите следва да се обучават в бакалавърска, магистърска или докторантска програма в акредитиран университет в България.
              Стипендията е предвидена за разходване при закупуване на учебници, такси за изпити, а при възможност и частично или цялостно финансиране на таксата за обучение.
              Кандидати, които планират да се запишат в университет през предстоящата година, но в момента на кандидатстването все още не са записани в университет, също имат право на участие.
              За да бъдат разгледани кандидатурите  за стипендии през академичната 2014/2015 година, кандидатите трябва да спазят определени крайни срокове.
              Първият етап се състои в изпращане на електронен формуляр за кандидатстване, с правилно и изчерпателно представена информация. Крайният срок за подаване на заявленията е 26 май 2015 г.
              Вторият етап – изпращане на уверения за записана академична година е с краен срок 15 октомври 2015 г.
              В края на месец ноември, комисията, която разглежда документите, ще излезе с решение за одобрените стипендианти.
              Повече информация за критериите, насоките за кандидатстване и приложените документи, можете да намерите на официалния сайт на Ромски образователен фонд http://www.romaeducationfund.hu/kak-da-kandidatstvate-za-stipendiya-0

Надя Гетова
„Връзки с обществеността и протокол“


Няма коментари:

Публикуване на коментар