Бисквитки

понеделник, 5 януари 2015 г.

Кметът: „Започва година от стратегическо значение за Враца”


            Започващата 2015-та година ще е от стратегическо значение в развитието на Враца. Това обяви днес кметът инж. Николай Иванов. Задачите, които ще се решават в нея и стартиращите проекти ще определят облика на града за следващите 20 години. Кметът очерта основните приоритети за годината. Успешното приключване на водния проект, продължаване на реконструкцията на уличната мрежа, възстановяване на щетите от наводненията от 2014 г. и превантивна дейност за поддържането на т.нар. „критична инфраструктура”, включително водоемите и речните корита, са част от водещите приоритети. Предвиждат се също благоустрояване, озеленяване, нови паркови зони и детски площадки в града и общината. Сред важните акценти в работата през 2015 г. е и успешният старт на всички общински проекти, финансирани от новия бюджет на оперативните програми на ЕС. С тях ще бъде създадена заетост, ще се обновят сгради на детски градини и училища, и на културни институции. Ще бъде реконструиран изцяло центърът на града. Ще се модернизира и разшири тролейбусният транспорт.”Това са задачи, които са огромни по своя характер и със стратегическо значение за следващите 20 години от развитието на града ни. Няма време за следпразнична настройка – вече сме на пълен работен режим. Още днес очакваме интересни и хубави предложения в конкурса за идеен проект за реконструкция на пешеходната зона на Враца. И нека успеем заедно, защото е ясно, че успехите ще са възможни само с общите усилия на всички нас” – обобщи инж. Николай Иванов.


Врачани скачат за кръст в река Лева

На 6 януари Православната църква отбелязва един от големите християнски празници – Богоявление. В този ден по традиция се изпълняват ритуали, които ще бъдат спазени и във Враца. В 10 ч. на централния градски площад „Христо Ботев” ще бъде извършено освещаване на бойните знамена на врачанското поделение 54 990. Церемонията ще се извърши съвместно с врачанска митрополия и ръководството на поделението.
В същия ден в 10.30 ч. в река Лева, в района при моста на разклона за с. Згориград, ще бъде хвърлен кръста, както се прави на Богоявление. До момента седем мъже са се записали да участват в изваждането на кръста от реката.


Снимка на Враца спечели престижен конкурс

Снимка на Враца спечели конкурс, организиран от интернет сайта „bulfotos.com”. На финала фотографията от централния площад на Враца успя да спечели повече привърженици от изглед от морската столица Варна. Според регламента, в надпреварата бе включена по една снимка от осемте най-харесвани фотоалбума в социалната мрежа „Фейсбук”. „Благодаря на автора на снимката Бисер Методиев от гр. Перник за това, че е оценил красотата на града ни. Чрез фотографията си той даде възможност на много хора да се видят тази малка част от красотата на нашата община” – каза кметът на Враца инж. Николай Иванов.

Кметът награди млад писател от Враца

            Специален плакет получи днес от кмета инж. Николай Иванов младият писател Кристиян Малинов. Авторът от Враца, който е само на 19 години, вече има издадени две книги в стил фентъзи. „Недосагаем” и „Прераждане” са имената на романите, които са част от поредица. Първият е издаден в България през 2012 г., а вторият през 2013 г. В края на 2014 г. „Недосегаем” излезе от печат и на английски език в САЩ и вече има много читатели зад граница. Кристиян Малинов каза, че вече работи по третата книга от поредицата „Недосегаем”, която ще носи заглавието „Въздигане”. Заедно с това, младият творец прави превод на английски и на „Прераждане”. Кметът пожела на Кристиян да бъде все по-успешен.

Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”





Няма коментари:

Публикуване на коментар