Бисквитки

вторник, 6 януари 2015 г.

Областният управител бе на тържественото освещаване на бойните знамена

Областният управител на Област Враца Малина Николова присъства днес на тържественото освещаване на бойните знамена на Военно формирование 54 990 – Враца по повод християнския празник Богоявление. Почетният строй беше приет от командира на поделението подполковник Георги Крайнов. Водосветът на бойните знамена е част от традицията с осветена вода на Йордановден да бъде благословен целия народ, а ритуалът събира на едно място държавни институции, армия и църква. На церемонията на площад „Христо Ботев“ беше отслужена света литургия от Врачанска митрополия.
Областният управител Малина Николова връчи благодарствен адрес на подп. Крайнов за своевременната намеса на военнослужещите от Военното формирование в града при овладяване на бедственото положение в областта на 29 декември.
„Благодаря Ви за моралната подкрепа още при първите сигнали за настъпилата тежка и екстремна зимна ситуация в цялата Северна част на Област Враца, информацията за наличната техника и активното Ви участие в действията на  Областния щаб за привеждане в действие на Плана за защита при бедствия на Област Враца!
Благодаря Ви за безценната помощ, оказана на семействата, които спасихте!“, се казва още в благодарствения адрес.

Надя Гетова

експерт „Връзки с обществеността и протокол“

Няма коментари:

Публикуване на коментар