Бисквитки

петък, 19 декември 2014 г.

Крими хроника



На 18.12.2014г., в 04,20ч. в РУП-Мездра е получен сигнал, че две неизвестни лица с маски на главите са разбили  входната врата на къща в село Елисейна, в която живеят две възрастни жени/сестри/ на възраст  84г. и 81г., и  им нанесли побий с цел да вземат парите им. Грабеж не е извършен тъй като в къщата пари не е имало. След бързи действия от страна на служители на РУП-Мездра, са задържани извършителите: И.М./37г./  от с.Габровница, общ.Своге, криминално проявен и осъждан /за грабежи, кражби/ И.И./21г./ от с.Елисейна, криминално проявен  и осъждан за кражби; Т.И./20г./ от с.Елисейна. Трите лица са задържани за срок от 24 часа в РУП-Мездра.
В РУП- Козлодуй е получено съобщение, че неизвестно лице е демонтирало стъкло на частен дом в село Нивянин и откраднало: телевизор ,,JVC’’; две тонколони от магнетофон;  комплекти  спално бельо; около 10  китеници ; подова пътека с дължина 14м.; един куфар.
След проведени бързи ОИМ  И ПСД са установи извършителите:  Х.К./16г./ от с.Крива бара;  П.П./27г./ от същото село, криминално проявен  и осъждан.
На 12.12.14г., полицейски служители са извършили претърсване  в къщата на В.В./36г./  в кв.Кулата. Намерени  и иззети са материали и предмети откраднати от дърводелски цех в гр. Враца.
След издирвателни мероприятия по сигнал за откраднат/грабеж/ на  мобилен телефон на стойност 520 лева, извършена на 03.09.2014г. в гр. Враца е установено, че извършител  е лицето Р.Х./28г./ от гр.Враца.  
На 18.12.2014г., след  получен сигнал за представен фалшив документ-пълномощно пред нотариус, полицейски служители са извършили  проверка в офиса на нотариус и са установили, че  лицето С.Д./58-годишна/  от с.Сухаче направила опит да извърши сделка: покупко-продажба на 85 декара земеделска земя  в землището на с.Попица, използвайки неистински документ-пълномощно.
 При проверка в частен дом в село Попица, полицейски служители са намерили и иззели цигари без български акцизен бандерол.

Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар