Бисквитки

четвъртък, 16 октомври 2014 г.

ДЕКЛАРАЦИЯ на Общински съвет на БСП – Мездра

 и
 Групата съветници от демократичната левица
в Общински съвет – МездраНие, членовете на ОбС на БСП – Мездра и Групата съветници от демократичната левица не приемаме мотивите, с които бе уволнен инж. Генади Събков – зам.-кмет на Община Мездра.
Ние уважаваме законовото право на кмета на общината да формира екипа си, но в случая заставаме зад огромния опит и професионализъм в местното самоуправление на г-н Събков, доказани през годините, както и зад проявяваната от него лоялност към управленския екип и кмета на общината.
Убедени сме, че въпреки поетите ангажименти от страна на кмета на Общината - активната предизборна работа на г-н Събков, като член на БСП е истинската причина за неговото уволнение. Това за нас е грубо нарушение на чл. 6, ал. 2 и чл. 38 от Конституцията на Република България, както и че това е в разрез с демократичните принципи и е недопустимо в началото на XXI да се прилагат политически репресии и то в страна-членка на ЕС.
Призоваваме кмета да преразгледа решението си, да не допуска в своята работа натиск и заплахи по политически причини като остави хората, зависещи от него свободно да изразяват политическата си принадлежност, така както е записано в Конституцията и законите на страна-членка на ЕС.
Ние запазваме правото си да защитаваме демократичните права на всеки служител с всички законови средства, така както повелява Конституцията на Република България!


                                               ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА БСП-МЕЗДРА
ГРУПА СЪВЕТНИЦИ ОТ
ДЕМОКРАТИЧНАТА ЛЕВИЦА – МЕЗДРА15 октомври 2014 г.
Град МЕЗДРА


Няма коментари:

Публикуване на коментар