Бисквитки

понеделник, 15 септември 2014 г.

ТГ „Малкият принц“ обявява прием на членове за своя първи творчески сезон

На 29-ти юни /рождения ден на Антоан дьо Сент-Екзюпери/ 2014 г. във Враца се роди Театрална група "Малкият принц" с художествен ръководител Тодор Димитров! Трупата ще е част от съставите на Центъра за работа с деца /ЦРД/ в нашия град. Тя носи името на едно от емблематичните произведения в световната литература.
ТГ „Малкият принц“ обявява прием на членове за своя първи творчески сезон, като участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: „начална“ от I до IV клас и „гимназиална“ от V до XII клас. Събеседването с кандидатите ще се проведе на 19-ти /петък/ и 20-ти /събота/ септември от 11.00ч. в ЦРД. Препоръчително е кандидатите да знаят художествен текст. Събеседването няма задължаващ характер, а по-скоро цели един предварителен контакт с децата и младежите. Заявки за участие на място в ЦРД-Враца /бившия Пионерски дом/ или на e-mail: little_price_@abv.bg /littleprincevratsa@gmail.com
Занятията ще се провеждат в ЦРД, в два дни от седмицата по два учебни часа и в удобно за учениците и родителите време. Театралната група си поставя цели по-скоро в областта на педагогиката, отколкото в чисто театралното дело, т.е. крайната цел не е да се правят само и единствено постановки, а участниците да овладеят уменията, необходими както за театъра като изкуство, така и за живота. Художественият ръководител е определил следните опорни стълбове на уменията, които трябва да бъдат възпитани у подрастващите, които искат да бъдат част от „Малкият принц“:
ü Да бъдат по-уверени в себе си и във възможностите си;
ü Да излизат без притеснение пред много хора и свободно да представят идеите си;
ü Да развият своята наблюдателност, аналитичност и въображение;
ü Да работят в екип и да подхождат дисциплинирано и отговорно към задълженията си;
ü Да се занимават и преоткриват образците на българската и световна литература;
ü Да овладеят основите на актьорското майсторство и сценичната реч;
ü Да обогатят своите представи и знания за света, изкуството и в частност театъра;
ü Докато се забавляват да постигат напредък в овладяването на собствената си психо-физика;
ü ДА СЕ НАУЧАТ ДА СЪЗДАВАТ ИЛЮЗИЯТА И ДА ВЯРВАТ В НЕЯ!
Художествен ръководител на театрална група „Малкият принц“ е врачанинът Тодор Димитров – актьор, театрален мениджър, преподавател и докторант в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Той е бил дългогодишен член на трупата на емблематичния за Враца и областта Театър за деца и юноши „Пионер“ с художествен ръководител Дария Горанова. /Повече информация за Тодор Димитров в прикачения файл CV_TDimitrov/
„Заедно да повярваме в тайната на Екзюпери: "Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.“ Обещавам ви да се научим да се вдъхновяваме, да копнеем за огромното и безкрайно... да гледаме в една посока... да бъдем екип, обграден от приятелство и обич, защото "най-голямото богатство, това са човешките взаимоотношения“.
Ела и стани част от магията! Да правим театър заедно! Очаквам ви!“ – Тодор Димитров

ОЧАКВАМЕ ВИ В ПЪРВИЯ ДЕН НА СЪБЕСЕДВАНЕТО /19.09.2014 г., петък/,

ЗА ДА ОТРАЗИТЕ НАЙ-ВАЖНОТО В ТАЗИ НОВИНА – ДЕЦАТА!

Няма коментари:

Публикуване на коментар