Бисквитки

петък, 1 август 2014 г.

Крими хроника

След ОИМ за кражба на 2 кошера в землището на гр.Криводол, извършена на 31.05.2014г,  е установено, че извършители са лицата: П.А./21-годишна/ от гр.Криводол; И.К./26г./ от с.Ракево. Лицата се укриват от органите на МВР. Обявени са за местно издирване. Работата по случая продължава.
След ОИМ за кражба на дамска чанта с намиращите се в 90 лв., 2 мобилни телефона, фотоапарат, диктофон,  документи от лек автомобил , собственост на жител на с.Хърлец е установено, че извършител на кражбата е 13-годишно лице от село Гложене. Откраднатата парична сума и част от вещите са намерени   и върнати на собственика.
На 31.07.2014г.,  в приемната МВР в с.Бутан се е явил мъж от същото село, който съобщил, че на 21/22.07.2014г., от двора на имота му неизвестно лице  е извършило кражба на  готварска печка на дърва. След ОИМ е установено, че извършител на престъплението е криминално проявеното и осъждано лице Е.Р./40г./ от с.Бутан. Печката  е открита  в друг жител на село Бутан, който  я закупил от извършителя на кражбата.
 В РУП-Козлодуй е получено съобщение от жител на гр. Козлодуй, който  е заявил, че  за времето от 15.07.2014г. до 31.07.2014г. ,от жилището му  е извършена кражба на електрожен, 8 мотики за мото култиватор, части и инструменти за моторни триони. След ОИМ е установено, че извършител на деянието е криминално проявеното лице И.И./37г./ от с.Търнава.
В  21,20ч. в гр.Козлодуй е спрян за проверка лек автомобил “Мерцедес”, управляван от А.К./58г./ от гр.Козлодуй. Пробата за алкохол на водача  е положителна- 1,36 промила.
По време на специализирана полицейска операция на територията на РУП-Козлодуй,  в село Гложене  е извършена проверка на лек автомобил ”БМВ”, управляван от К.Ф./49г./ от същото село. Пробета за алкохол на водача  е положителна -  0,99 промила.
За времето от 09.00 ч.  на 31.07.2014 год. до 08.00ч. на 01.08.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведена специализирана операция  за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. Проверени са  5  питейни заведения, 9 МПС, 17 лица.  Констатирани са 5 нарушения  на ЗДвП 

ОБЛАСТНО УПРАВЛЕНИЕ  ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

За изминалото денонощие на територията на ОУПБЗН-Враца са постъпили 20 сигнала  за произшествия. Екипи на ПБЗН са извършили аварийно-спасителни дейности и спасителни операции- изтегляне на закъсали във водата автомобили, отстраняване на паднали дървета, отводнявания, изваждане на пътници от наводнени автомобили, съпровождане на граждани до  линейки.
 .                                   Регионален говорител на МВР:
                                             Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар