Бисквитки

събота, 2 август 2014 г.

Свикаха Областният щаб за изпълнение плана за защита при бедствия


Областният управител на Област Враца инж. Венцислав Василев свика Областният щаб за изпълнение плана за защита при бедствия. На него присъстваха всички членове на Областния щаб.
Инж. Василев започна заседанието като благодари на всички, които са спомогнали за предотвратяване на по-сериозни последствия след приливната вълна.
„Благодаря на всички екипи на пожарната, полицията, спешния център, гражданска защита, ЧЕЗ, за това че положиха максимум усилия това природно бедствие да бъде овладяно“, каза инж. Венцислав Василев.
Областният управител е обиколил бедстващите райони. Най - опасно за населените места е било времето от 21.00 часа до 23.00, когато е бил пикът на валежите в областта. Най- голямото количество дъжд паднал на територията на община Враца е бил около 90л/ м.
В община Враца има пострадали къщи в Бели извор и Власатица, вследствие подпочвени води. Най – тежко е положението в село Нивянин, община Борован. Нивото на водата е било около 160 см. Хората са евакуирани от залетите къщи със спасителни лодки.
Няма опасност от скъсване на язовирни стени. Води се постоянно наблюдение на нивото на реките Искър, Огоста и Скът, както и на по-опасните язовири на територията на Област Враца.
Бедствено положение е обявено в три общини в Област Враца – Мездра, Борован и Хайредин.
Директорът на областния съвет на БЧК във Враца Гергана Михалчева, заяви че до часове ще бъдат доставени бутилки минерална вода на пострадалите жителите в наводнените населени места. Подготвени са и одеяла и хранителни пакети за нуждите на населението.


Стиляна Стоянова

PR - Областна администрация - Враца


Няма коментари:

Публикуване на коментар