Бисквитки

понеделник, 18 август 2014 г.

Крими хроника

На 16.08.2014г., в РУП-Козлодуй е получено съобщение, че в къща  в село Михайлово  е намерен мъртъв  75-годишен мъж  живущ на същия адрес. При огледа извършен от служители на МВР  е установено, че са разбити входната врата и вътрешна врата на къщата. След бързи следствени действия  е установено, че мъжа е бил убит от лицето К.К./35г./ от същото село, криминално проявено, осъждано. Работата по случая продължава.
На 17.08.2014г.,  в 00,08ч. е получено съобщение за ПТП в с.Хайредин, където  лек автомобил „Опел” блъснал паркиран автомобил „Фолксваген”, а водача на „Опел”-а напуснал мястото на произшествието.  След бързи ОИМ е установено, че водач на  лекия автомобил „Опел”  е лицето Ц.А./39г./ от с.Хайредин. Пробата за алкохол е положителна- 2,19 промила.  По случая в РУП-Козлодуй е започнато БП.
За времето от 11.08.2014г. до 18.08.2014г.,  на територията на РУП - Козлодуй е проведе комплексна СПО по предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния. Проверени са 52 МПС и 186 лица.  Констатирани са 45 нарушения, за които са съставени  16 акта и 23фиша по ЗДвП, 5 акта по ЗБЛД. Образувани са две досъдебни производства и три бързи производства.
На територията на  РУП –Бяла Слатина е  проведена СПО  за противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки- тютюневи изделия, противодействие и ограничаване на битовата „ престъпност, превенция и контрол при управлението на МПС. Констатирани са 2 нарушения, за които са съставени два акта по ЗБЛД.
На територията на РУП- Оряхово е проведена специализирана операция  с цел установяване на малолетни лица без придружител  след 20,00часа и на непълнолетни след 22,00часа. Не са констатирани нарушения.  

Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар