Бисквитки

сряда, 20 август 2014 г.

Кметът на Община Враца подкрепя исканията на Инициативния комитет за възстановяване на поделението във Враца

Кметът на Община Враца инж.Николай Иванов подкрепя исканията на Инициативния комитет за възстановяване на поделението във Враца. С писмо до Министъра на отбраната Шаламанов той категорично  настоява  за преразглеждане на решението за замразяване на изграждането на батальон във Враца и за публичност на аргументите по този въпрос.
В писмото инж.Иванов  напомня, че  решението да има батальон във Враца не е взето емоционално, а е плод на обмислени действия, проучвания и професионални подходи, задължителни за дейностите в областта на националната сигурност.
„... Политиките във военната област са свързани и с това да има  по-добро позициониране, разположение на военния контингент и на военния ресурс в регионите на страната.”-се посочва в писмото. 
Инж.Иванов е категоричен, че решението за откриване на батальон е  полезно и необходимо  и  ще създаде  нови работни места и по-добър социален климат  в нашия регион  и ще бъде гарантирана сигурността на гражданите при бедствия и аварии.Няма коментари:

Публикуване на коментар