Бисквитки

вторник, 18 февруари 2014 г.

Крими хроника

На 17.02.2014г., на територията на с.Ракево, с.Добруша, с.Градешница и с.Лесура е проведена полицейска операция за контрол на неправомерно престояване и паркиране на МПС пред увеселителни заведения и други обществени места, проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид, противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал. Констатирани са 2  нарушения, които са санкционирани  с акт по  ЗБЛД.
На 18.02.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведена  СПО за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  Проверени  са 6 питейни заведения, 21 МПС, 34 лица, заложни къщи,  пунктове за изкупуване на метали. Констатирани са 5  нарушения.
На 17.02.2014г., в приемната на МВР в с.Бутан е получено съобщение, че на 16/17.02.12014г., неизвестно лице е разбило входна врата  на младежки клуб  в селото, след което извършило кражба на 2 ел.печки, ел.удължител,   3 оградни метални решетки. След ОИМ и ПСД е установено, че извършител на кражбата е лицето М.Т./36г./  от с.Бутан.
В 23.50 ч. по време на СПО в с.Елисейна е спрян за проверка  лек автомобил ”Ауди”, в който пътували три лица от гр. Своге. В   автомобила е открит многожилен меден проводник, кирка, лопата, ножовка, чукче и секира. Лицата дали противоречиви показания за превозваните вещи  и предмети. Работата по случая продължава.
След ОИМ за кражба на два акумулатора от къща  в село с.Алтимир е установено, че извършител  е лицето  И.И./26г./ от същото село.
На 17.02.14г., в 21.40 ч. в РУП-Б.Слатина е получено съобщение за кражба на велосипед оставен от него без надзор на улица в гр. Бяла Слатина. След бързи ОИМ е установено, че извършител на кражбата е лицето П.С./47г./ от гр.Б.Слатина.
 На територията на РУП-Бяла Слатина е  проведена  СПО с цел опазване на общественият ред  и противодействие на престъпността в малките  населени места.  Констатирани са 3 нарушения, за които са съставени 1 акт по ЗДвП и 2 акта по ЗБЛД
         След ОИМ за кражба на отоплителна печка от фургон  в землището на с. Моравица, извършена на 29.01.2014г.  е установено, че  извършител на деянието е лицето С.Н./33г./ от с. Моравица, криминално проявено за кражби.
 В с.Брусен е извършена проверка на лек автомобил ”Шкода”,  управляван от С.К./38г./ от с.Брусен. Пробата за алкохол на водача е положителна- 0,52 промила.
В 13.15ч. в гр.Оряхово е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген”,  ползван от Х.Х./33г./ от гр.Оряхово. Установено е, че  регистрационните табели на автомобила са обявени за издирване   от ГД”НП” .
      В 12.40ч. в гр.Роман е спрян за проверка  лек автомобил "Пежо " ,управляван  от  В.П/41г./  от гр. Плевен. Пробата за алкохол на водача е положителна-   0,66  промила.

  Регионален говорител на МВР:

Красимир Василев/

Няма коментари:

Публикуване на коментар