Бисквитки

петък, 21 февруари 2014 г.

Крими хроника

На 20.02.2014г., в 15.50ч. по време на СПО за противодействие на битовата престъпност,  в с. Селановци полицейски патрул подал сигнал за спиране на приближаващ се към тях товарен автомобил „Форд-Транзит”, без регистрационни табели и данни за регистрация. Водачът на товарния автомобил не спрял на подадения сигнал и продължил  движението си. Полицейският патрул предприел проследяване  на автомобила, като задействал звуков и светлинен сигнал на служебния автомобил. Въпреки подадените звукови и светлинни сигнали за спиране, водача на товарния автомобил продължил движението си  и напуснал територията на населеното място. При продължилото проследяване служителите на МВР възпроизвеждат два предупредителни изстрели със стоп патрони, при което водача сменя посоката на движението си и се връща на територията на село Селановци, където  спрял на кръстовище. При опит да задържат водача на автомобила, към полицейския автомобил  се приближили  лицата А.К./38г./ и С.К./39г./ от с.Селановци, като С.К. отправял закани и заплахи спрямо служителите и  тръгнал към тях с дървен кол в ръце. След отправено предупреждение и разпореждане спрямо С.К., същият  продължил действията си, вследствие на което един от полицейските служители възпроизвел един предупредителен изстрел със стоп патрон във въздуха. Въпреки това двете лица продължили агресивните си действия спрямо служителите на МВР, като  употребявали физическа сила, избутвали ги и умишлено ги възпрепятствали да изпълнят служебните си задължения, като през това време  водача на автомобила успява да избяга и да се укрие. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа в РУП-Оряхово. Иззет е товарният автомобил „Форд Транзит”. С цел установяване на укриващият се водач са извършени полицейски проверки в къщи в  с.Селановци. Водачът /М.К.-34г./  е открит в къщата на баща му, в която е намерен газов револвер, който не е регистриран.
Трите лица са задържани за срок от 24 часа. Образувано  е досъдебно производство.

На 20.02.14г., в 21.30ч.гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил „Опел Вектра”,  управляван от Б.Б./19г./ от с.Бутан.  При извършената проверка за употреба на  наркотични вещества,  тестерът е реагирал на амфетамини. 
Лицето  е задържано за срок от 24 часа. Образувано  е досъдебно производство.
В РУП- Враца е постъпил сигнал от собственик на машина за кафе в гр.Враца, който заявил, че  при засичане на монетника e установил, че за периода от 10.02.14г. до 14.02.14г., неизвестно изпразвал монетника на  машината,  като за този период нанесената му щета е в размер на около 200 лева. След ОИМ е установено, че извършители на деянието са криминално проявените за кражби лица: М.Й./29г./ от с.Краводер и Д.Т./22г./ от гр.Враца. 
На 20.02.2014г., на територията на с.Мраморен, с.Баница с.Оходен,   е проведена специализирана полицейска операция с цел: повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид, противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал. Не са констатирани нарушения.
В 22.50 ч. край с.Добролево е спрян за проверка  лек автомобил „Митсубиши”,  управляван от Т.Т./39г./ от гр.Криводол. Пробата за алкохол на водача  е положителна-2,10 промила.
При претърсване в частен дом в с. Попица са намерени  и иззети 320 кутии цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.
На Кооперативен пазар-сДобролево, полицейски служители са извършили проверка на лицето Р.М./27-годишна/  от гр.Берковица. Намерени  и иззети са 3,600 кг..рязан тютюн, без акцизен български бандерол.
В къща в село Алтимир, полицейски служители са намерили  и иззели 4,200 кг..рязан тютюн, без акцизен български бандерол.
В гр. Козлодуй  е спряно за проверка ППС/конски впряг/ натоварен  с дърва за огрев. В РУП- Козлодуй е доведено лицето М.Н./34г./  от гр. Козлодуй. Информирано  е ДГС-Оряхово. Каруцата с 0.5 куб. метра широколистна дървесина е оставена на съхранение в РУП-Козлодуй.
Пак в Козлодуй е извършена проверка на ППС/конски впряг/ с натоварени дърва за огрев. Двете лица,които пътували  в каруцата са приведени  в РУП-Козлодуй. Информирано  е  ДГС – Оряхово. Каруцата с 0.9 куб. метра широколистна дървесина е оставена на съхранение в РУП-Козлодуй 
В РУП-Оряхово е постъпила жалба от жител на  с.Селановци, че за времето от 19.01.2014г. до 19.02.2014год. от къща  в селото,  неизвестни лица са извършили  кражба на моторен трион, 4 алуминиеви радиатора и други вещи. След бързи ОИМ е установено, че кражбата  е извършена от три криминално проявени лица, две от гр. Оряхово, едно лице от с.Селановци
За времето от 09.00 ч.  на 20.02.2014 год. до 08.00ч. на 21.02.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведе СПО за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  Проверени  са 7 питейни заведения, 37 МПС, 57 лица,  пунктове за изкупуване на метали. Констатираните нарушения са общо 11 от различен характер.
На 20.02.2014г., в 23.00ч. в гр.Роман е спрян за проверка лек автомобил "Форд Ескорт" управляван  от Б.Т./24г./ от гр. Враца. В колата пътувало   и лицето Д.Т./22г./ от гр.Враца.  В автомобила са намерени монети с номинал от 50ст. и 20ст. на обща стойност 88лв. От извършената проверка е установено, че монетите са обект на кражба от 2 машини за кафе в гр.Роман. Работата по случая продължава.

 Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар