Бисквитки

събота, 22 февруари 2014 г.

ГЕРБ ще обяви кандидатите си за евродепутати след конгреса на Европейската Народна Партия в Дъблин на 6 март

“ГЕРБ ще обяви кандидатите си за евродепутати след конгреса на Европейската Народна Партия в Дъблин на 6 март”, съобщи председателят на партията Бойко Борисов. Той посочи, че евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев е номиниран от доста от организациите.“ Аз не им се меся, да могат да ги подредят, хем да оценят старите евродепутати, които са били, хем ако има нови. Томислав Дончев върви добре в номинациите. Подобни хора, след като бъдат номинирани, ще ги прегледаме и надявам се за конгреса в Дъблин на 6 март вече ще ги обявим", уточни Борисов.
„Ние сме голяма партия, ковачница на кадри, даваме на много партии, които не могат да си подготвят, увеличаваме им капацитета. Така че, като цяло е добре за политическия живот, каза Борисов в коментар на журналистически въпрос за това, че депутати сменят една политическа партия с друга. Борисов се съгласи, че това не е правилно. "Повтарям - ние сме голяма партия можем да им даваме още много и пак да ни останат достатъчно. Не ме тревожи това. Важни са ми кметовете и това, което те правят, защото всъщност то е пряко за доброто на хората. Това ми е важно", каза председателят на ГЕРБ.
Той посочи, че правителството на ГЕРБ в Делиормана, в Кърджали, направи толкова пътища, проходи, магистрали, мостове, но управляващите сега “виждате, че не ни отговарят по подобен начин“. "Наказват кметове на ГЕРБ и общини, които не са гласували за ДПС, а всъщност тук живеят хора, които са симпатизанти, членове, които са гласували за всички политически партии. Те си наказват и техните хора, но така ги учи акълът, викаше баба ми на времето", допълни Борисов.
“Колкото повече напрежението нараства в България, толкова по-тежки ще са последиците. Виждате в Украйна до къде доведоха държавата”, заяви в Оряхово Борисов. "Това няколко пъти им го казваме вече. Но те са решили, тези 500 млн., където са заделили, да ги откраднат, и затова им трябва да сменят и Сметната палата, за да няма кой да ги контролира", допълни председателят на ГЕРБ. "Избирателен кодекс, виждате, приема се, почти същия като стария, само че искат да угодят на ДПС, за да могат пак да си идват туристи. А иначе, всичките им обещания и това, което и ние искахме, и даже затова се върнахме в парламента – да направят Избирателен кодекс, който действително и неправителствените организации, и толкова много хора искаха да го има, те се отказаха, виждате, и от преференции, и от мажоритарните гласове. Всъщност губи се време за нещо, което на практика не е ново", посочи Борисов.
На структурата на ГЕРБ в Оряхово, Борисов пожела да бъдат по-активни в следващия мандат. „Да се преборят не само с проекти. В този град трябва да се вкарат 2 – 3 милиона лева за преасфалтиране. Просто не ми хареса инфраструктурата", коментира Борисов. При откриването на новата спортна зала по бадминтон в Оряхово Борисов заяви, че при следващ мандат на ГЕРБ, ще бъдат отделени средства, за да се асфалтират улиците в града На въпрос, какво ви пречеше това да стане първият мандат, Бойко Борисов заяви: "Защото правихме „Тракия”, „Люлин”, „Дунав мост”, толкова пари имаше. Но сега - задължително. Знаете, че аз като ви обещая нещо, докато не си го направя, не спирам. Така че едно по едно, но това е най-първото, което ще се направи", каза Борисов. Той допълни, че при посещенията си в градове като Оряхово вижда колко са износени. „Енергийната ефективност - можеше оттук да почне, защото това не само намалява разходите, а променя и облика на града. И инфраструктурата, и всичко останало. Така че, за съжаление, маса пари се харчат за неща, които не донасят никаква принадена стойност, а всъщност, за да има някакъв просперитет, трябва да се гради", каза Бойко Борисов.
Председателят на ГЕРБ разгледа новопостроената спортна зала изградена по проект по Програмата за развитие на селските райони. Стойността на проекта е 700 000 лева и е спечелен от Спортен клуб по бадминтон – „Оряхово 80” с помощта на правителството на ГЕРБ и кмета на Оряхово Росен Добрев, избран с листата на ГЕРБ. Спортната зала е с четири отделни корта, на които могат да тренират над 30 деца. Седящите места в залата са 80. След построяването на залата, Оряхово вече е одобрен за домакин на Държавния личен шампионат за ветерани по бадминтон от 28 до 30 август, тази година. На 7 март в новата зала ще се проведат и областни ученически игри по бадминтон за 2014 година. От спортния клуб благодариха на кмета Росен Добрев за предоставените от общината терен и право на строеж, както и лично на Бойко Борисов, заради помощта, която е оказал по време на правителството на ГЕРБ. При посещението си в залата, Борисов попита децата дали харесват залата и те казаха, че са много доволни
Кметът на Оряхово Росен Добрев заяви, че в общината има три нови детски градини, две спортни зали, 3 - 4 общински пътя. "Всичко, което може общината да кандидатства, ние го правим и ще бъде факт до две години. Всичко, което държавата трябва да направи, е в трагично състояние, и наистина трябва спешно да се вземат мерки, държавните пътища да се поправят", каза кметът на Оряхово. По думите му - в Оряхово са само второкласни държавни пътища. „Те приличат на коларски пътища. Това е огромен проблем за нас. Общинските пътища, до две години, аз ви гарантирам, че ще бъдат направени, всичките четвъртокласни. Имаме проекти, работим в момента по два проекта – по трансгранично сътрудничество и по селските мерки, но държавните пътища са трагедия, пълна трагедия“, заяви още Добрев.
„Неслучайно затова ви обещах, че целево по държавните пътища, ГЕРБ победи ли на изборите, ще ги имате", каза Бойко Борисов.



Няма коментари:

Публикуване на коментар