Бисквитки

сряда, 26 февруари 2014 г.

Крими хроника

На 25.02.2014г., по време на специализирана операция по линия „Наркотици”, в гр. Враца е извършен личен обиск на 17-годишно момче от  гр. Враца. Намерени  и иззети са 3 полиетиленови сгъвки съдържащи зелена суха листна маса-  канабис. Образувано  е досъдебно производство.
При  личен обиск на 17-годишно момче от село Селановци, в лицето е намерена зелена суха листна маса - канабис. По случая е образувано досъдебно производство.
В с.Галатин е извършена полицейска проверка в къщата на лицето Т.П./60г./ Установено е, че към имота  е  прикачен незаконен ел. проводник от уличната електрическа мрежа. В жилището са открити два пистолета  и боеприпаси за тях, за които лицето не притежава разрешителни. Образувано  е досъдебно производство 
За времето от 09.00 ч.  на 25.02.2014 год. до 08.00ч. на 26.02.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведе СПО за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  Проверени са  6 питейни заведения, 37  МПС, 48  лица,  пунктове за изкупуване на метали. Констатирани са 6  нарушения  на ЗДвП.
На 25.02.2014г., по време на  СПО на  територията на РУ-Роман, в къщата на лицето М.Н./67г./ в село Радовене са намерени и иззети 48 броя незаконно притежавани боеприпаси. Образувано  е дознание.
При проверка  в апартамент в гр.Роман, обитаван от лицето К.И./64г./ са намерени  иззети два газови пистолета и различни боеприпаси.
В с.Струпец,  в  частен имот  е намерен и иззет незаконно притежаван газов пистолет.
На територията на с.Ракево, с.Добруша, с.Градешница и с.Лесура е проведена специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред в малките населени места.  Съставени са  2 акта по ЗБЛД.
В 23.10 ч. в с.Малорад  е извършена проверка на лек автомобил „Опел Вектра”,  управляван от А.Д./37г./ от същото село. Пробата за алкохол на водача  е положителна- 3,29 промила.
В с.Борован е спрян за проверка   автомобил „Форд-Транзит ”, управляван от  Н.Н./29г./  от гр.Берковица. В автомобила са открити 2.770 кг. нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.
На територията на  РУП-Б.Слатина е  проведена специализирана операция   с цел  противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  При проверка в къщата на Т.Л./18г./ в  гр.Б.Слатина, са открити боеприпаси от различен калибър. Работата по случая продължава.
На 21.02.2014г., в РУП Оряхово е постъпил сигнал, че от лек автомобил „Фолксваген”  паркиран на улица в гр. Оряхово, неизвестно лице  е откраднало  акумулаторната  батерия.  След ОИМ  е установено, че извършител  е лицето П.П./19г./ от гр. Оряхово.

 Регионален говорител на МВР:
          Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар