Бисквитки

четвъртък, 16 януари 2014 г.

Крими хроника

На 15.01.2014г., служители на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР-Враца, проведоха специализирана полицейска проверка с цел: пресичане, разкриване и документиране на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол /алкохолни напитки и тютюневи изделия/. На тролейбусна спирка в ж.к. „Дъбника”, гр. Враца е извършена  проверка на лицето Г.Г./60г./  от гр. Враца. В чантата на мъжа са намерени 3 000 къса цигари без български акцизен бандерол. По случая е образувано БП  за извършено престъпление по чл. 234 от НК.
За времето от 22.30ч.на 15.01.14г. до 02.30ч. на 16.01.2014г., на територията на гр.Враца и гр.Криводол е проведена полицейска операция с цел: контрол и проверки за неправомерно престояване и паркиране на МПС пред увеселителни заведения и други обществени места. Установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения. Проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол. Повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал. Проверени са 11 заведения и  35 лица. Констатираните нарушения са санкционирани с 1 фиш и 1 акт по  ЗДвП.
На 15.01.14 14г., в 14.30ч в  РУП-Б.Слатина  е получено съобщение, че в момента се извършва кражба на тръби от помпена станция в с.Търнак. Изпратеният на мястото полицейски екип заловил 5 лица от гр. Кнежа,  в момент на извършване на кражба на 14 метра метални тръби. Лицата са задържани в РУП-Б.Слатина. Образувано   е дознание. 
След ОИМ и ПСД за кражба на моторна резачка за дърва, флекс, електрожен. 20 броя боеприпаси - ловни патрони, извършена за времето от 
13.10.2013г. до 20.12.2013г. от къща в село Люти дол е установено, че кражбата  е извършена от лицето Б.Г./36г./ криминално проявено и осъждано.
В 16.30ч. в гр.Козлодуй е извършена проверка на две лица с  каруца с натоварени в нея дърва за огрев. Установено  е, че лицата нямат разрешение за добив на дърва за огрев. За случая  е уведомено ДГС – Оряхово.

На  15.01.2014г., в РУП- Роман  е  постъпил сигнал за кражба от имот   в  землището  на с. Струпец. Откраднати са   4 метални  тръби   с  дължина  2м.,  две метални  решетки,   дървен  материал.   След ОИМ   е  установено,  че  извършител  на  деянието  е  Н.К./25г./ от  гр.  Враца.

   Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар