Бисквитки

сряда, 15 януари 2014 г.

Крими хроника

По сигнал от месец декември 2013г., за кражба на домакински съдове на обща стойност 250 лева от къща  в село Градешница,  е установено, че  извършител на деянието е Н.А./37г./ от с.Градешница, криминално проявен и осъждан. 
След операция за разкриване на  кражба на 10 000 евро, собственост на жена от село от с.Лесура, е установено, че извършител на престъплението е мъжа,  с който тъжителката е живеела на семейни начала,  сирийски гражданин временно пребиваващ в  България.Кражбата  е била извършена на 03.01.2014г.   
След следствени действия  за противозаконно отнет на 23.12.2013г.  лек автомобил „Пежо”, паркиран  пред дома на собственика  в град Враца  е установено, че  извършител на деянието  е 15-годишно момче от гр.Враца, криминално проявено за кражби.
На 14.01.14г., в  23.05 в с.Борован катастрофират:  лек автомобил „Форд Мондео” Х.Л./18г./- неправоспособен водач  от гр. Кнежа и лек автомобил „Фолксваген Пасат”,  управляван от  Д.П./27г./ от с.Тлачене. Водачът Х.Л. напуснал  мястото на катастрофата.  Ранено  е 15-годишно момиче от село Борован, което пътувало на предната седалка  в лекия автомобил „Форд Мондео”. Образувано  е дознание.
В 20.15ч. в РУП Мездра е подадена информация за извършен грабеж в с.Елисейна. Установено е, че около 19.30ч. две лица с маски и качулки на главите, с взлом влезли  в къща в която живеели две възрастни жени на възраст 80г. и 84г. След използване на сила и заплахи, непознатите  отнели сумата от около 5000лв. ,лична карта, два мобилни телефона  и карта за БДЖ. Образувано  е дознание.
 В 14:30 ч. в РУП-Мездра е получен сигнал, че в землището на с. Горна Кремена, до неработеща каменна  кариера е забелязан съмнителен автомобил. След като полицейските служители предприели необходимите действия, в 17:30 часа са задържани две лица: Ц.Ц./60г./ и И.Г./32г./  от с. Тишевица, които пренасят два чувала и се опитали да избягат от полицейската  проверка.  Двете лица били с лек автомобил „Рено Лагуна”.  ”.  В чувалите са установени медни проводници. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.
На 14.01.2013г., в 22.12ч. в РУП-Козлодуй  е получен сигнал от 30-годишна жена от гр.Козлодуй, която заявила, че в  ж.к 3, две неизвестни лица срязали дръжката на дамската й чанта и я откраднали. В чантата имало: портмоне, лична карта, дебитна карта, мобилен телефонен апарат и др. вещи. Образувано  е дознание.
 В РУП-Оряхово е постъпил сигнал, че за времето от 30.11.2013г. до 14.01.2014г., от гараж в гр.Оряхово неизвестно лице  е извършило кражба на  шевна машина и различни метални предмети. След ОИМ е установено, че извършител на кражбата е лицето  Ф.А./23г./ от гр.Оряхово, криминално проявен и осъждан .
 В 22.09ч. на тел.112 е получено съобщение от 66-годишен мъж от  село Лиляче, който е заявил, че около 21.40ч. три  лица от мъжки пол с маски на главите,  влезли в къщата му, вързали ръцете и краката му със сезал, след което отнели мобилен телефон, златна гривна и златен синджир. Образувано  е дознание.
 Около 04.50ч. в РУТП-Мездра е получен сигнал, че лице от женски пол е   паднало в движение от  БВ (Варна-София), при изходните стрелки на  гара Мездра. Установено е, че жената  е 25-годишната Р.М. от гр. Роман. Образувано   е дознание.
 Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар