Бисквитки

четвъртък, 23 януари 2014 г.

ВРАЧАНСКИЯТ ТЕАТЪР ПРЕДСТАВЯ НА 27 И 28 ЯНУАРИ ОТ 19 Ч. В КАМЕРНА ЗАЛ


ЖЕНИТБА
от Н.В.Гогол
сценичен вариант и постановка - Владимир Лазич
художник на костюми – Виржиния Додова
пластика – Татяна Соколова
текст на песни – Желко Миянович

УЧАСТВАТ: Анастас Попдимитров, Кирил Стаменов, Росица Огнянова, Румяна Мерджанска, Цветана Велинова, Огнян Симеонов, Калин Костадинов, Георги Грозев, Теодор Гайдарджиев, Камелия Лишковска.

В представлението е използвана музика от Готан проджект, Астор Пайзола, Рихард Галиано, Леонард Коен, Борис Ковач, Амстердам  Клезмер бенд, Збигнев Прейснер, Мелоди Гардот, Пинк Мартини, Елени  Караиндру, Кракен.

ПРЕМИЕРА – 28.01.2014 г.

НЯКОЛКО ДУМИ ОТ РЕЖИСЬОРА:
„Когато става дума за женитба, си мислим, че знаем всичко за онова, което се случва преди, на самата женитба и след нея. Но дали е точно така?
Комедията на Гогол „Женитба” ни послужи като повод по свой начин да преговорим класическата творба за отношенията между мъже и жени по смешен, доста сатиричен начин и така да обясним на зрителите темата за интригата и твърдението, че няма повече тайни в тези отношения…
Това е една история за користолюбиви, за велики обещания, за изневери, за очаквания. За това дали човек е човек, дали има качества, дали наивните могат да лъжат и да вярват на другите.
Разбира се, това е само основната тема на творбата, която може да се променя по всякакъв друг начин. Ние решихме тази, нашата „Женитба”, да бъде комедия с много смях, малко и жесток, но смях, да е сериозна, но и да е неочаквана за зрителите. Надявам се да се хареса!”
Владимир Лазич



Няма коментари:

Публикуване на коментар