Бисквитки

четвъртък, 12 декември 2013 г.

Крими хроника

        
След ОИМ служители на РУП-Враца разкриха лицата, които на 06.12.2013г., от частен дом  в гр.Враца извършиха кражба на газов пистолет, мобилен телефон и 30 лева. Установено е, че кражбата е дело на лицата: И.И./14г./ и В.Ц./15г./ от гр. Враца.
В хода следствените действия  е установено, че лицето И.И., на 28.10.2013г. в гр. Враца, ул. „река Лева” е извършило кражба на портфейл с лични документи и пари от жител на гр. Враца.
 На 11.12.2013г., в РУП-Враца е постъпил сигнал от жител на с.Камен, обл.Велико Търново, който е заявил, че около 13.00ч. в гр.Враца, неизвестно лице е откраднало мобилния му телефон след което се оттеглило с лек автомобил „Опел”.  След бързи ОИМ е установено, че извършител на кражбата е В.С./45г./ от гр.Враца. Телефонът  е върнат на собственика.
На територията РУП-Враца и селата Власатица, Лиляче, Бели Извор, Паволче и с.Згориград е проведена полицейска операция с цел:  контрол на увеселителни заведения и други обществени места. Установяване на малолетни и непълнолетни лица около и в  нощните питейни заведения. Нарушения не са констатирани.
За времето от 22.30ч. на 11.12.13г до 02.30ч. на 12.12.2013г., на територията РУП-Враца е проведена полицейска операция с цел: контрол по неправомерно престояване и паркиране на МПС пред увеселителни заведения и други обществени места. Установяване на малолетни и непълнолетни лица в нощните увеселителни питейни заведения. Проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол. Повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност. Проверени са 8 заведения.  Съставен  е  един акт по ЗБЛД.
На 11.12.13г., в 15.30 ч.в РУП-Б.Слатина е получено съобщение, че в землището на с.Алтимир  се извършва незаконна сеч на дърва. Изпратеният на мястото полицейски екип е задържал лицето Н.Б./18г./ от с.Търнава, което било натоварило дърва в лек автомобил „Опел Корса”, без регистрационни  табели.
     В ромската махала  в  с.Бутан е извършена проверка на  лек автомобил „Алфа-Ромео”, управляван от  лицето Д.И./18г./-неправоспособен водач  с постоянен адрес гр.София. Установено  е още, че регистрационните табели на автомобила са  издадени за друго превозно средство. Образувано  е дознание.
В 18.15ч от  тел.112 е получено съобщение от жител на гр.Враца, който заявил, че е открил трупа на 64-годишният си вуйчо в апартамента му в гр. Враца.  При извършения оглед е установи, че върху трупа има прободна рана.  Образувано   е дознание.
В 17.15ч. е получено съобщени за скандал прераснал в побой между двама мъже   в село Згориград. Пострадал  е 56-годишен мъж от същото село, който е настанен в МБАЛ”Хр.Ботев”-Враца. Другият участник в сбиването се укрива. Образувано  е дознание.
 Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар