Бисквитки

събота, 14 декември 2013 г.

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

  На 13.12.2013г. в 10.20ч. в РУП-Враца е получено съобщение от жител на гр. Враца, който е заявил, че за времето от 07.12.2013г. до 13.12.2013г. от вила негова собственост, намираща се в землището на с. Бели извор, Н.Л. чрез взломяване на 3 врати, е извършило кражба на моторна резачка марка „Хускварна”, лебедка и 2 сервиза. Нанесените щети по данни на тъжителя са за около 1000лв.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
          В 09.50ч. в РУП-Враца е получено съобщение от  жител на гр.Враца, който е заявил, че за времето от 18.00ч. на 12.12.2013г. до 08.00ч. на 13.12.2013г. НЛ, чрез счупване на катинар на врата на работилница негова собственост е извършило кражба на електрожен /самоделен/, електрожен „Кракра”, ъглошлаиф неустановена марка, дрелка не установена марка, дрелка марка „Елпром” и 8  диода от по 250 ампера.  Нанесената щета по данни на тъжителя е за сумата от 1000 лв.
            По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
В 19.24ч. в РУ”Полиция”-Враца е получено съобщение от жител на гр.Враца,  който е заявил, че на същата дата около 19.15ч. , НЛ е унищожило като е запалило 1 паянтова постройка / барака /. Вследствие на пожара същата напълно е изгоряла, както и намиращият се в нея мъжки кон. Нанесената  щета е за около 800 лева.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано ДП.
В 23.10 часа в ОДЧ на РУП-Б.Слатина е получено съобщение от РУП-Враца, че при тях са се явили  В. Т., от с.Борован, със синът си С. Т., ЕГН- 0045091907 от с.Борован, и В.  Д., от с.Борован. В. Т. е заявил, че на същата дата около 17.30 часа в с.Борован  лице на  име Боби му е нанесъл побой  с твърд предмет, а по късно същото лице е нанесло побой и на В. Д в центъра на с.Борован. Същите са потърсили медицинска  помощ в „Спешен център” –Враца, където след преглед е установено ,че В Т. има фракрура на долна челюст на две места, а В. Д има фрактура на седмо ляво ребро.След прегледа същите са освободени.
Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.
На 12.12.13 год. към 22:00 ч. в с.Липница пред частен дом възниква скандал, който прераства в побой между В. П. Л. , жив. с. Липница , Д. М. С. , жив. с.Липница, Й. Т. Й., В. И. М. , жив. с. Липница , и Г. М. Д. , жив. с.Липница , К. М. Й. , жив. с.Липница  и Х. М. Н. , жив. с. Липница. В следствие на побоя Й. е получил фрактура на черепа и е с временна опасност за живота. Същия е настанен за лечение в МБАЛ”Хр.Ботев” гр.Враца. Останалите лица от инцидента са разпитани и освободени.
              От проведените ПСД се установи, че извършител на телесната повреда е В. П. Л. , жив. с. Липница .
В РУП-Оряхово е образувано ДП. Уведомен е деж. прокурор в РП-Оряхово.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
На 13.12.13 год. в 11:00 ч. на пазара в гр.Оряхово е извършена проверка на лек автомобил „Ситроен Евазион”, собств. на М. И. , жив. с.Буковлък .В автомобила са установени 28  найлонови плика с общо  /4.300 кг./ нарязана суха листна маса наподобяваща тютюн, които са предадени с протокол за доброволно предаване от И. От същия  е снето сведение и е освободен.
Образувана е преписка по описа на РУП-Оряхово.

 БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:
На 13.12.13г. около 10.45ч. в гр.Враца, катастрофира ППС с животинска тяга управлявано от Х. Д., от гр.Враца, като се блъска в паркиран л.а.”Ф-н” Голф , собств. на И. Д., от гр.Враца,.
            Убити и ранени няма.Щети: 300 лв.
            Причини:изгубване на контрол над ППС с животинска тяга от водача Д.
            Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”741, който е отчел отрицателни резултати. Съставен Акт.
           
На 13.12.13г. около 14.10ч. в гр.Враца, катастрофират като се блъскат л.а.”БМВ” Х5 , управляван от М. Р., от гр.Русе, водач кат. „В”, стаж-8г., и т.а.”Волво” и полуремарке управляван от Р. А., от гр.София , водач кат. „Д,Е”, стаж-16г.
            Убити и ранени няма.Щети: 1000 лв.
            Причини: движение с не съобразена скорост с характера и интензивността на движението от страна на водача Р. Съставен Акт.
            Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателни резултати.
           
На 13.12.13г. около 20.40ч. на гл. път „Е 79”, Ботевград-Мездра преди крайпътно заведение, катастрофират л.а.”Тойота” РАВ4, собств. и управляван от В. С., от гр.Мездра, водач кат. „В”, стаж-25г., и л.а.”Дачия” Логан управляван от Г. М., от гр.Бяла Слатина, водач кат. „В”, стаж-16 г., като и двамата последователно блъскат внезапно пресичащото  от дясно на ляво  пътното платно  диво животно /прасе/.
            Убити и ранени няма. Дивото животно е предадено на служители на ДГС-Мездра.
            Щети: 1500 лв.
            Причини: внезапна поява на диво животно на платното за движение.
            Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателни резултати.

На 13.12.2013 г.  в 15.40 ч. в ОДЧ на РУП-Козлодуй е получено съобщение от деж. д-р ФСМП-Козлодуй за постъпило лице претърпяло ПТП. На място е установено, че около 15.30ч. в гр. Козлодуй, катастрофира като се блъска в бетонен кол на ограда л.а. „Фолксваген Голф” управляван от неправоспособния К. В., жив. гр. Козлодуй.
Убити  няма. Водача е с разкъсно-контузна рана на устата. Същия е оставен за наблюдение във ФСМП, без опасност за живота. Щети по  автомобила  в процес на изясняване.
Причини: Неправоспособност и несъобразена скорост с характера и интензивността на движение. На водача е издаден талон за медицинско изследване, поради невъзможност да бъде изпробван за употреба на алкохол с техн.средство “Алкотест Дрегер”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар