Бисквитки

сряда, 2 октомври 2013 г.

РЗОК-ВРАЦА ОТПУСНА ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ


РЗОК-Враца отпусна на общопрактикуващите лекари и специалисти от областта 42 378 броя медицински направления за консултация с лекар специалист за последното тримесечие на 2013 г. За назначаване на високоспециализирани медицински дейности лекарите ще разполагат с 5724 броя талони.
Броят на тези направления е почти равен с броя на талоните от предходното трето тримесечие. Завишение има в направленията за назначаване на медико-диагностични изследвания. С 52 271 лв. са увеличени средствата за медико-диагностична дейност през последното четвърто тримесечие. Общият размер на сумата за изследвания е 504 507 лв. От тях 284 074 са разпределени за 114-те общопрактикуващи лекари, а 186 288 лв. са отпуснати на специализираната извънболнична медицинска помощ. Допълнително за назначаване на високоспециализираното медико-диагностично изследване „Ядрено-магнитен резонанс” са определени 34 145 лв.
От РЗОК-Враца напомнят на лекарите, че съгласно Правилата на НЗОК през четвърто тримесечие няма да имат право да превишават с 15% определените им регулативни стандарти /брой на медицинските направления и стойност на назначените медико-диагностични изследвания/, каквато възможност имаха през предходните тримесечия.  Медицинските направления за консултация /бл.№3 на НЗОК/ следва да се използват по предназначение и да не се издават в случаите за явяване на пациенти пред ТЕЛК, за продължаване на болничен лист или за издаване на протокол за отпускане на помощни средства. Съгласно разпоредбите в тези случаи се използва медицинско направление за експертиза на работоспособността – бл.  МЗ-НЗОК №6.

   ПРЕСЦЕНТЪР РУМЯНА СТЕФАНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар