Бисквитки

понеделник, 26 август 2013 г.

Работи се усилено по водния цикъл


  Повечето участъци по трасето на тролейбусния транспорт в жк „Дъбника”, по които се изпълнява проектът за водния цикъл на Враца, вече са завършени, като единствено остава да се положи асфалт. Това съобщи днес кметът инж. Николай Иванов. Изпълнява се канализация по ул. „Изгрев” и водопровод по бул. „България”. Три екипа работят на бул. „Демокрация”, където поставят канализация и водопровод. Водопровод и канализация се изпълняват и на бул. „2 юни”. Прави се водопровод и по ул. „Екзарх Йосиф”. Пресичане на канализационен участък се изпълнява на улиците „Ген. Леонов” и „Екзарх Йосиф”. Извън участъците по линията на тролейбусния транспорт се изпълняват хидравлични изпитания  в кварталите Кулата и Бистрец. Работи се по поставянето на канализация в жк „Дъбника” и на водопровод в жк „Медковец”. В момента по проекта работят общо 18 екипа. Изпълнени са около 8000 м водопроводна мрежа и около 7000 м канализация. Реконструкцията на градската ВиК-мрежа се изпълнява при съпътстващи проблеми с неизяснени подземни комуникации, проектни грешки и пропуски – уточняват от Звеното за изпълнение на проекта. Предстои асфалтирането на участъците, на които са проведени хидравличните изпитания и е минал технологичният срок от 2 месеца за допълнително слягане.
Започна строителството на основните сгради на пречиствателната станция за отпадъчни води - биобасейн, радиален утаител, сграда решетки, аеробен стабилизатор и комбинирана сграда.Изграждат се фундаментите на сградите, като само във фундамента на биобасейна ще бъдат вложени 900 м3 бетон и 85 тона стомана. Осигуряването на непрекъснатост на процеса става като доставката на бетон е от няколко места.
Днес в 17 ч. ще бъдат отворени офертите на участниците в процедурата за избор на строител на обекта „Рехабилитация на стоманен и реконструкция на съществуващ захранващ водопровод от яз.Среченска бара до гр. Враца”. За над 33-километровото трасе има изготвен подробен устройствен план, който в момента се съгласува, според изискванията на българското законодателство.

Направиха текущ ремонт на 16 улици във Враца

         На 16 улици във Враца е приключил аварийният ремонт на пътната настилка. Върху площ от 8 560 кв м е поставена нов асфалт. Това съобщи на пресконференция днес зам.-кметът инж. Николай Йорданов.  Ремонтирани са улиците „К. Фотинов”, „В. Априлов”, „Д. Йоцов”, „И. Данчов”, „Г. Бързашки”, „Веслец”, „28 октомври”, „Независимост”, „Съединение”, „Възраждане”, „Надежда”, северната дъга на бул. „България”, бул. „Хр. Ботев”, надлезът при „КАТ” и крайречният булевард. Приключил е също ремонтът в отсечката, която свързва кварталите „Сениче” и „Кулата”. В момента екипи на фирмата-изпълнител „Пътремонт” ООД – Враца работят в района на бившата втора поликлиника. До 30 август предстои да бъдат ремонтирани улиците „Арда”, „Русалка”, „Панега” и „Борис Коцев”. Преди откриването на традиционния есенен панаир във Враца ще бъде направен ремонт и в района на градския стадион.
         Над 4 300 кв м асфалт са положени до момента при обновяването на общинската пътна мрежа. Ремонтирани са пътните участъци до селата Лютаджик, Згориград и Чирен. В момента се работи този до с. Девене, а предстои текущ ремонт на пътя за с. Три кладенци.
         В общинския бюджет за ремонт на уличната мрежа са предвидени до 602 394 лв., а за общинската пътна мрежа – до 263 300 лв.

Избрана е фирмата, която ще намали популацията на бездомните кучета

         „Ветеринарни практики 3Д” ООД е фирмата, която ще се бори за намаляването на популацията на безстопанствените кучета във Враца. „Дружеството бе избрано след проведена открита процедура за обществена поръчка като критерият бе предложена най-ниска цена”, каза зам.-кметът Светозар Луканов. „Ветеринарни практики 3 Д” спечелиха обществената поръчка и по двете обявани позиции - залавяне и транспортиране на безстопанствени животни до мястото за обработка и обратно или до приют, и ветеринарно-медицински услуги и манипулации на безстопанствени животни. Залавянето и транспортирането на едно безстопанствено животно ще струва 25 лева.  Медицинските манипулации ще са с различни цени за обезпаразитяване, ваксинация против бяс, кастрация, маркировка и евтаназия при необходимост и спазване на законовите разпоредби. Общата стойност на медицинските манипулации е до 96 000.00 лв. без ДДС. До 2 септември е срокът за обжалване на решението, след което предстои сключването на договор.


Даниела Хитова,
                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”
                                                                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар