Бисквитки

сряда, 28 август 2013 г.

Крими хроника



         На 27.08.2013г., служители на РУП Мездра проведоха СПО по линия на противодействие на разпространението на наркотични вещества. При обход в землището на с.Зверино /на около 8км. извън селото/ в наследствен имот, в момент на поливане на растения от рода на конопа е засечено лицето Б.М./38г./ от с.Зверино, криминално проявено. Мъжът не се подчинил на разпореждането да остане на място и избягал в гората. В имота са открити 55 растения от рода на конопа с височина около 2.50м.,  със следи от полагани за тях грижи.  Отделена е зелена листна маса/канабис/ с тегло 34кг.. В непосредствена близост до имота е установен товарен автомобил ”УАЗ”, собственост на Б.М. В товарния обсег е открит сноп зелена листна маса, която при направен полеви наркотест реагира на канабис. Открити са и 34 празни пластмасови туби по 10л. за вода. По случая в РУП Мездра е образувано дознание по чл.354в ал.1 от НК.
При последвалото претърсване  в къщата на Б.М. в село Зверино, полицейските служители са открили суха листна маса – канабис. От жилището е иззет металотърсач, монети, старинна гривна.  По случая в РУП Мездра е образувано дознание   по чл.354а ал.3  от НК.
При претърсване в къща и прилежащите й постройки, фамилна собственост на Б.М. в с.Оселна са намерени  и иззети  38г грама суха листна маса-канабис. 
При претърсване на друга къща, също фамилна собственост на Б.М., е намерена  и иззета въздушна пушка за която не са представени необходимите документи.
Б.М. продължава да се укрива от органите на МВР.
За времето от 19.00ч. на 27.08.2013г., до 03.00ч. на 28.08.2013г.,  на територията на селата: Боденец, Крапец и Върбешница е проведена СПО с цел: осигуряване на засилено полицейско присъствие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления. Проверени са автомобили и  питейни заведения. Установени са четири нарушения на ЗДвП.
На 27.08.2013г.,  на територията на РУП - Козлодуй е проведена комплексна специализирана полицейска операция с цел: разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на престъпни деяния над горския фонд, издирване и изземване на предмети и вещи обект или средство за извършване на престъпления. Проверени са 7 МПС и 17 лица. Констатирани са две нарушения  по ЗДвП.
На 27.08.2013г., на територията на РУП-Роман е проведена СПО с цел :противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал. В двора на частен имот в село Синьо бърдо са намерени нарязани 10 куб/м. дърва  за огрев от дървесен  вид габър,  дъб  и благун,  без контролна  горска  марка.
            На 27.08.13г.,  в РУП-Враца се е получен сигнал за увредени два  улични автомати за кафе  в гр.Враца. След ОИМ и ПСД е установено, че извършители на деянието са четири лица на възраст от 13 до 17 години.

         На 27.08.2013г., в 09.10ч.  в гр.Враца е извършена проверка на  автомобил  „Опел”, управляван от Х.С./27г./  от гр.Враца. Пробата за алкохол е положителна- 0,99 промила.

На 27.08.13 г.,  в 08.43ч. в РУП-Б.Слатина  от тел.112 е получен сигнал за извършване на незаконна сеч в местността „Миляков връх”. Изпратеният на мястото полицейски патрул установил две лица  с лек автомобил „Форд”, които извършвали незаконна сеч. Полицейските служители и служители на ДГС-Враца са иззели  два моторни триона, 0,5 куб. дърва за огрев и автомобила.  превозващ дървата от служители на ДГС-Враца.
На 27.08.2013г.,  в 23:00 часа в РУП- Мездра е получено съобщение от 72-годишна жена от с. Руска Бела, която заявила, че около 20.30ч. на същата дата, на домашния й телефон се обадил мъж, който се представил за доцент Димитров. Същият й  казал, че дъщеря й си е  счупила крак и е необходимо да плати сумата от 12 000лв за извършване на операция. След около половин час, в центъра на селото жената предала  6 000 ЩД и 700лв. на мъж, който се представил за санитар. Образувано  е дознание.
            На 27.08.13г., в РУП-Враца е получено съобщение от жител на гр.Враца, който заявил, че в землището на село Чирен  е намерил изоставен  лек автомобил „Фолксваген Пасат”. След ОИМ и ПСД е установено, че автомобила е предмет на ПЗО/_противозаконно отнет/ и обявен за издирване на  24.08.2013г. Автомобилът е бил в първоначалното си състояние преди отнемането, кражба не е извършена. Образувано  е дознание.
  Регионален говорител на МВР:
                                        Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар