Бисквитки

сряда, 6 февруари 2013 г.

Отборите на “Ботев”-Враца и “Спартак”-Плевен не успяха да излъчат победител

Те завършиха наравно 0:0 в контролна среща. Двубоят се игра на помощното игрище на стадион “Христо Ботев” във Враца. Срещата започна с натиск на домакините, които в 10-ата минута имаха възможност да открият резултата. Илия Илиев изпълни перфектно отсъдения пряк свободен удар, но стражът на гостите Васил Тодоров спаси. В 26-ата минута Велев стреля от няколко метра, но топката мина над напречната греда. Най-опасното положение за отбора на “Спартак” бе в 34-ата минута Янислав Иванов стреля от фаул и със сетни сили вратарят Ивайло Яначков изби топката. Три минути преди края на първата част Маркети центрира в наказателното поле, където Андрей Атанасов се размина с топката. Второто полувреме не предложи нещо по-различно на близо 300 привърженици на футбола, дошли да наблюдават срещата. Играта се водеше предимно в средата на терена. В 68-ата минута невероятен пропуск за “Ботев” направи Александър Якимов, който бе изведен сам срещу вратаря, но вместо да вкара топката в мрежата би високо над вратата. Пет минути по-късно Боби Борисов центрира от ляво и Жайро стреля с глава, но топката мина на сантиметри над напречната греда. В 84-ата минута Рангелов напредна в наказателното поле и стреля, но топката рикошира в крака на бранител на “Спартак”. В последната минута на мача гостите имаха възможност да отбележат гол, но от точката на дузпата Евгени Игнатов би неточно. Така срещата приключи при резултат 0:0.
Като за първа контрола за нашия тим съм доволен от представянето на момчетата. Ние тренираме едва от осем дни и не съм очаквал да демонстрираме някаква класа. Амбициите ни са тази година да се завърнем в групата на майсторите, където според мен ни е мястото”, коментира наставникът на “Спартак”-Плевен Красимир Бислимов.
Колегата му от “Ботев”-Враца Антони Здравков не бе особено доволен от представянето на тима в този мач. “Нямам забележки към вратарите, защитниците и хората в средата на терена, но съм крайно недоволен от представянето на нападателите. В този мач не видях мисъл в тяхната игра. Не може с лека ръка да се пропиляват положения”. В събота отборът на “Ботев”-Враца играе поредната си контролна среща. Момчетата на Тони Здравков ще премерят сили с втородивизионния “Раковски”. Двубоят ще се играе в Правец от 13.30 часа.

Ботев”: Яначков, Куанг, Ванков /к/, Ас. Георгиев, Маркети, Велев, Н. Петров, Н. Христов /ж.к./, Илиев, Коконов, Атанасов /Чавдаров, Димитров, Найденов, Жайро /ж.к./, Л. Петров, Рангелов, Валериев, Якимов, Б. Борисов, Н. Николов/

Спартак”-Плевен: Тодоров, Милчев, Ванков /к/,Трифонов, Кикарин, Паликрушев, Блажев, Дангуров, Василев, Я. Иванов, Тодоров /Антонов, Панов, Григоров, Тодоров, И. Иванов, Раденцов, Шопов, Игнатов, Тодоров/

Няма коментари:

Публикуване на коментар