Бисквитки

сряда, 9 януари 2013 г.

ЗАСЕГА НЯМА ДА СЕ ВЪВЕЖДА РЕЖИМ НА ВОДАТА

Във връзка свъпроси относно намаляване нивото на водата в Хидровъзел „Среченска бара“, „ВиК“ ООД Враца уведомява, че ще използва всички възможности, които има, за да не подлага потребителите си, ползващи вода от хидровъзела, на режимно водоподаване. 
Първата такава възможност е намаляването на постъпващото количество вода от хидровъзела по магистралния водопровод за гр. Враца, което вече е извършено след постигнато споразумение с ВиК- Монтана.
Друга възможност, която ВиК -Враца използва вече трета година са внедрени в дружеството иновативни инженерни решения, с които се постига ограничаване на загубите по мрежата. Така през миналата година са спестени близо 2 млн. куб. метра вода.
Трета възможност, която може да използва дружеството, ако възникне необходимост, е включване към системата на резервни водоизточници.
Нивото на язовир „Среченска бара“ като основен водоизточник за гр. Враца и гр. Мездра е под постоянно наблюдение. Ситуацията се анализира ежедневно и ако стане необходимо, всички потребители ще бъдат уведомени своевременно за настъпващите промени във водоснабдяването.

Снежка Петкова
PR- ВиК Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар