Бисквитки

четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Крими хроника


На 14.11.2012г., служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР – Враца, съвместно със служители на Комисията за защита на потребителите/КЗП/ и ТМУ/Митница/ -Лом, проведоха специализирана полицейска проверка с цел: пресичане, разкриване и документиране на закононарушения при търговията, транспортирането и съхранението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. На територията на гр.Враца са проверени 11 обекта за съхранение и търговия на едро с алкохол и спиртни напитки. В склад на ул. „Драган Цанков”, проверяващите са открили 235 картонени кутии тип бег ин бокс – по 3 литра вино. Алкохолът е иззет. Образувано е дознание по чл. 234, ал. 1 от НК.
Във Враца, по време на СПП по линия наркотици, служители на ОД МВР Враца са извършили проверка на лек автомобил Фолксваген Голф”, управляван от Я.С./18г./ от гр. Враца. Намерена е 5 грама суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на канабис. При последвало претърсване в избено помещение в жилището на същото лице, служителите са открили 50 грама суха листна маса- канабис. Лицето е задържано за срок от 24 часа. Образувано е дознание.
В 23:58 ч. в гр.Мизия, при проверка на лек автомобил „Мерцедес”, управляван от С.И./28г./ -неправоспособен водач от гр.Сливен, е установено, че водача шофира след употреба на алкохол- 1,31 промила.
За времето от 09:00ч. до 12:00ч., на територията на РУП Роман се проведе СПО- широкообхватен пътен контрол Проверени са 30 МПС. Установени нарушения-20, които са санкционирани по ЗДвП, КЗ, ЗБЛД.
Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар