Бисквитки

четвъртък, 5 юли 2012 г.

Oбществено обсъждане на резултатите от стрес тестовете, проведени в АЕЦ “Козлодуй”


Днес – 5 юли, в гр. Козлодуй се състоя обществено обсъждане на резултатите от стрес тестовете, проведени в АЕЦ “Козлодуй” през 2011 г. Обсъждането бе организирано съвместно от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) и от атомната електроцентрала и бе открито от изпълнителния директор на АЕЦ Валентин Николов и от Сергей Цочев – председател на АЯР.
По време на обсъждането бяха представени целите, обхватът и организацията на процеса на европейските стрес тестове; резултатите от стрес тестовете на ядрените съоръжения в АЕЦ “Козлодуй”; основните резултати от партньорската проверка за България на Европейската комисия, проведена от 12 до 15 март тази година. След това бе проведена дискусия, в рамките на която присъстващите получиха отговор на поставените въпроси по темата.
На дискусията присъстваха Владимир Уручев депутат в Европейския парламент и член на Съвета на директорите на АЕЦ Козлодуй”, членове на ръководните екипи на атомната централа и на Агенцията за ядрено регулиране, много граждани, представители на областните управи на Враца и Монтана, на общинските администрации на Бойчиновци, Лом, Бяла Слатина, Козлодуй, Криводол, Мизия, на неправителствени организации, журналисти и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар