Бисквитки

сряда, 11 юли 2012 г.

Откриха плувния сезон в село Баница


Състезание по плуване сложи началото на  плувно лято - 2012 в село Баница. Организатори на събитието бяха Община Враца, Клуб по плувни спортове „Ботев” – Враца и кметството на село Баница.
15 бяха желаещите да покажат плувните си умения в минералните води на басейна. Седем от тях  -  местни жители, а останалите – от Враца. Главният съдия Валентин Йорданов раздели състезателите в две възрастови групи – до 14 години и над 14 години.
При по-големите пръв до финала стигна миналогодишният победител в надпреварата Стилян Николов от Баница, следван от Анатоли Атанасов и Теодоси Димитров, също от селото.
При по-малките първи в своите серии станаха Йордан Пламенов и Йоана Лалковска от Враца.
Организаторите бяха подготвили медали, грамоти и предметни награди за всички участници.
Награди от името на община Враца раздадоха спортните експерти Илия Здравков и Галя Василева, а кметът Любен Нинов получи медал от главния съдия на състезанието.
Изграденият преди 41 години 25-метров басейн, бе пуснат в експлоатация за лято 2012. Ремонтиран основно преди осем години, комплексът събира малки и големи не само от селото, но и от съседни населени места. На територията на спортния комплекс има още игрища за волейбол, футбол на малки врати, детски басейн и заведение с място за отдих. Басейнът ще бъде отворен за посетители до 1 септември. Той е единственият  извън територията на град Враца. 
Cнимкa: Община Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар