Бисквитки

сряда, 18 юли 2012 г.

Измами


След оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, служители на РУП-Мездра са разкрили 7 лица от гр.Мездра, които представили  фалшиви дипломи за основно образование, с цел да получат  разрешително за носене и съхранение на оръжие и издаване на шофьорска книжка. Три от лицата са кандидатствали за издаване на лично оръжие, чети лица за СУМПС. При извършената проверка в съответните учебни заведения е установено, че на лицата не са издавани дипломи за завършено основно образование. Работата по случая продължава. Събраните до момента материали са изпратени  в прокуратурата.

На 17.07.2012г., по време на  СПП по линия  „Наркотици”,   в  двора на МБАЛ”Хр.Ботев”гр.Враца , служители на РУП-Враца са  задържали  лицето В.Ц./21г./ от гр.Враца, криминално проявен за подправяне на парични знаци и увреждане . При извършения личен обиск са намерени  2 полиетиленови  „топчета„  бяло прахообразно вещество , което при извършения полеви наркотест реагира на амфетамин, и сгъвка с формата на цигара, която при направения полеви наркотест реагира на канабис.  Образувано е дознание по чл. 354а , ал. 1 от НК .        

Cлед получен сигнал, служители на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, проведоха издирвателни мероприятия с цел: разкриване и документиране на измама, относно осигуряване на работа в чужбина на български граждани. Установено е, че лицето Г.Г./42г./ от с. Крива бара, общ. Козлодуй, в качеството си на управител на  дружество  в гр. София, за времето от 10.07.2012г. до 17.07.2012г., с цел да набави за себе си имотна облага  е възбудил и поддържал у жител на гр. Каблешково заблуждение, че ще му осигури работа в Дания, с което му е причинил имотна вреда в размер на 1175 лв. Г.Г., който е криминално проявен и осъждан, е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар