Бисквитки

понеделник, 27 февруари 2012 г.

Бебе почина в Краводер

На 23 февруари от Центъра за спешна медицинска помощ в Краводер в Спешно отделение на МБАЛ „Хр. Ботев” АД, гр. Враца е докарано дете на 6 месеца хипотрофично (тежащо 4,800 кг), в изключително тежко общо състояние, с данни за метаболитна ацидоза и тежко обезводняване.
По данни на родителите, детето е с повръщане, диария и температура от предния ден. От сутринта на 23 февруари е без температура, но повръща всичко, което е приело през устата и с продължаваща диария.
Детето е прието в 17.00 часа в Инфекциозно отделение на болницата, където веднага е започнато лечение за стабилизиране на състоянието чрез венозни вливания (които, по данни на екипа на ЦСМП, са започнали още в линейката при транспортирането на детето).
Още на следващата сутрин детето е в подобрено общо състояние, без температура, с нормализирани параметри на кръвните показатели, без повръщане и поема добре лечебната храна.
До сутринта на 26 февруари – неделя, майката не съобщава за нищо обезпокоително около състоянието на детето. След сутрешното приемане на лечебна храна, майката съобщава на дежурната сестра, че детето не захапва залъгалката.
Веднага е извикан екип на ОАИЛ. Въпреки проведените реанимационни мероприятия, не се стига до възстановяване на дишането и сърдечната дейност на детето.
По първоначални данни от аутопсията на детето се касае за мозъчен отток и неубедителни данни за аспирация, като леталния изход няма отношение към провежданото лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Хр. Ботев” – Враца. Окончателните данни от аутопсията ще са готови в законовия 30-дневен срок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар