Бисквитки

сряда, 4 май 2011 г.

Загуба на "Ботев" Криводол в Симитли

„Септември“-Симитли надигра като домакин с 2:1 тима на „Ботев“-Криводол в мач от 25 кръг на първенството в Западната „Б” група. Срещата започна с натиск на гостите, които още в 5-ата минута откриха резултата. След комбинация през центъра Ерай Салиф от границата на пеналта със силен удар прати топката в долния ляв ъгъл за 0:1. След попадението домакините упражниха натиск и при едно центриране от корнер топката срещна ръката на Чирпанов. Реферът Михаил Александров не се поколеба и отсъди дузпа. Точен от бялата точка за 1:1 бе Атанас Николов. Само две минути по-късно домакините поведоха в резултата. След контраатаката от дясно и прострелно центриране пред вратата на „Ботев“ Цветан Николов се разписа за 2:1. Криводолските футболисти реагираха като ужилени и атаките към вратата на домакините се редяха една след друга. Най-чистото положение пропусна Салиф в края на първата част, когато бе изведен зад защитата на „Септември“ и прехвърли вратаря, но и вратата. Второто полувреме отново започна с натиск на криводолските футболисти. В 48-ата минута Петър Петров нахлу от ляво, но в последния момент бранител на домакините отне топката. Домакините имаха 2-3 възможности за гол, но вратарят на гостите Пламен Маринов се намеси добре и спаси. В 75-ата минута тимът от Криводол имаше претенции за дузпа. Борис Папазов центрира в наказателното поле, където футболист на домакините игра с ръка, но реферът остана безмълвен. Пет минути по-късно Върбанов центрира и Петър Петров стреля опасно с глава, но топката срещна страничния стълб. Три минути преди последния съдийски сигнал гостите имаха още една възможност да изравнят. Салиф стреля от границата на наказателното поле, но бранител на домакините изчисти топката от голлинията. Така срещата приключи при резултат 2:1 в полза на „Септември“-Симитли.
След мача старши-треньорът на „Ботев”-Криводол Иван Ценов каза: „Получи се интересен мач. Започнахме добре, но след това позволихме на противника да поведе. После отново разкрихме възможностите си и взехме инициативата в свои ръце, но за съжаление не успяхме да реализираме положенията си. Можехме да си тръгнем поне с точка от Симитли. Като цяло съм доволен от играта на футболистите, предвид ситуацията, в която се намираме”.
„Ботев”-Криводол:Маринов, Димитров /капитан/, Ефремов, Ирфан, Ивов, Манолов, П. Петров, Папазов /76-Върбанов/, Каменов /46-А. Петров/, Салиф, Чирпанов

Няма коментари:

Публикуване на коментар