Бисквитки

четвъртък, 25 април 2019 г.

От Б до Я
Враца е една от точките, през които преминава вело обиколката на България, осъществявана от двама млади предприемачи с кауза в сферата на туризма. Пламен Иванов и Емилиян Николов са озаглавили инициативата си „От Б до Я“ и с нея целят както да популяризират България, показвайки красивите кътчета и автентична култура, така и да насърчат предприемачеството в сферата на туризма. Те искат да стимулират хората да си сътрудничат за създаването на стойностни и устойчиви продукти и услуги. За тази цел по време на тяхното пътуване с велосипеди организират събития на ключови места, през които минават.
Те ще са във Враца на 2 май 2019 г. и от 18:00 ч. в „Гнездото coworking“ на ул. Кокиче 14 (до ИТ центъра) ще се срещнат с всички, които имат интерес към тяхната кауза. Срещата е отворена към всички и би представлявала интерес за професионалисти и предприемачи свързани директно или не с туризма, ценители на българската култура и традиции, дейни ентусиасти, които търсят вдъхновение и възможности в желанието си да променят средата ни към по-добро.
Във Фейсбук страницата си (https://www.facebook.com/otBdoYA/), която са създали Пламен и Емилиян разказват със снимки и видеа за своето вълнуващо пътешествие, което е стартирало на 1 април. До момента са събрали невероятни преживявания и красиви кадри от Родопите, Варна, Русе, Велико Търново и много други места по пътя им.
Емо е човекът който стои зад Bulgaria GuideВинаги позитивен и готов за нови приключения. Вярващ в това че развитието на туризма в България тепърва започва. Една от неговите цели е да обиколи и снима всяко едно кътче от това невероятно място наречено България.
Успешно комбинира работа в различни хотели в Барселона и Лондон с бакалаварската си степен по туризъм. Той обаче реши да се пробва да се развива в България. В момента той развива сайт с туристическа информация насочена към чужденци и сайта става все по-подробен. Това е само част от идеата му за развитие на този проект и неуморимо продължава да работи над развитието на по-добър туристически сектор в България.
Пламен е създателят на Insaiders. Той е ентусиазиран пътешественик и любител на предизвикателствата в търсене на себеусъвършенстване и оказване на положителна промяна върху средата и хората около себе си. Учил и работил дълги години навън, това което го връща 15 години по-късно в България e идеята да доближи българската култура до чуждестранните ни посетители.
Създател е на платформата Insaiders, с която свързва пътешественици с местни професионалисти които им разкриват автентичната страна на нашата родина под формата на автентични преживявания. Това което го движи е мисията да обединява хората и създава нови възможности за да може заедно да градим една по-добра среда за всички нас и за нашите посетители.

Цели на проекта „От Б до Я“:
Изобразяване на красивите кътчета на нашата родина и отключване на техния туристически потенциал:
· Да популяризира България като туристическа дестинация, илюстрирайки нейната автентичната същност
· Да подтикне развиването на нови идеи в сферата на туризма като средство за развитие и благосъстояние
Изтъкване на културното наследство и природното богатство като основа за устойчивото развитие на туризма: 
· Да импулсира културния туризъм като метод за съхранение на българската култура, фолклор, традиции и занаяти
· Да подкрепи развиването на алтернативни форми на туризъм които да позволят съхранението на природното ни богатство
Насърчаване на ползването на велосипеда като средство за придвижване:
· Да подбуди употребата на велосипеда като екологично чисто, здравословно и ефективно средство за придвижване
· Да подкрепи изграждането на инфраструктура, маркировка и сигнализация, в полза както за местни, така и за туристи
Стимулиране на изграждането на една по-добра среда за всички нас:
· Да култивира идеята за сътрудничество, изтъквайки нуждата от това да работим заедно за постигането на общи цели
· Да вдъхнови, чрез положителните примери които срещаме, хората да развиват своите идеи с които да подобряват средата в която живеем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар