Бисквитки

сряда, 21 ноември 2018 г.

Зам.-министър Зорница Русинова и кметът Калин Каменов ще присъстват на първа копка по изграждането на ЦНСТ във Враца


На 21 ноември Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ отваря за кандидатстване процедура „Продължаваща подкрепа за деинституционализацията за деца и младежи – етап 2“. В тази връзка, от 12.30 часа заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на Община Враца Калин Каменов ще присъстват на церемония „Първа копка“ по изграждането на Център за настаняване от семеен тип по проект „Нова възможност за деца и младежи в Община Враца – Проект 1“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 (ж. к. „Металург“, междублоковото пространство при ул. „Димчо Дебелянов“).
Изграждането на социална инфраструктура е етап от реалното създаване на нови, алтернативни социални услуги за деца, изпаднали в нужда от подкрепа. По процедура на ОПРЧР предстои финансирането на наемането и издръжката на персонал в новата услуга, закупуване на оборудване и други допълващи дейности.

От 14.00 часа в Концертната зала на Враца на адрес: ул. „Стефанаки Савов“ №6 ще се проведе концерт, част от кампанията „Мисията е възможна“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, който е част от националната кампания за популяризиране на постигнатото в процеса на деинституционализация на децата в България. С песни, танци и разкази от първо лице, деца и младежи, преминали през социални институции и услуги, ще разкажат за предизвикателствата, пред които са се изправили, и помощта, която са получили в социалните услуги. Деца с увреждания, които живеят в биологичните си семейства, ще покажат на сцената, че всеки има талант, който може да развие.
Преди концерта, във фоайето пред залата ще се проведе благотворителна изложба-базар на изделия, изработени от потребителите на социални услуги и специализирани институции във Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар