Бисквитки

неделя, 18 ноември 2018 г.

Министър Аврамова във Враца: „ Изграждането на Отсечката Мездра – Ботевград е един от основните приоритети”


„Основен приоритет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството остава пътната безопасност. Отговорността, която Агенция пътна инфраструктура и министерството имат е към рехабилитация на съществуващите пътища от републиканската пътна мрежа, както и изграждането на нови, според нуждите в отделните региони. Разбира се един от основните приоритети е пътят Видин – Ботевград, респективно най-тежкият участък отсечката Мездра – Ботевград”. Това съобщи във Враца министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Петя Аврамова. Тя взе участие във Форум по пътна безопасност, организиран от ПП ГЕРБ - Враца по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството уточни, че вече са обявени обществените поръчки и процедурите за избор на строителен надзор.
„За първи път обществената поръчка е обявена по друг начин, с плащане в края на изпълнението на обекта, след неговото приемане. Така всеки  строител ще иска да изгради този участък качествено и в срок, за да може да бъде приет и той да получи плащане за строителството. Това е много важна отсечка, надявам се да няма обжалване на процедурата, така че да имаме избран изпълнител и 2019 година да започне и реалното строителство. Разбира се продължаваме и строежа на автомагистрала Хемус, която е изключително важна за Северна България”, допълни министър Аврамова.
Тя подчерта, че средствата, с които е разполагала АПИ в последните години за рехабилитация и строеж в последните 30 години са били крайно недостатъчни.
„Използваме всички възможности за финансиране, както Оперативна програма „Региони в растеж”, така и от държавния бюджет. Надяваме се   2019 година с въвеждането на тол системата в България да започне генерирането на повече средства от тежкотоварния трафик, с които да успеем  да рехабилитираме повече километри от Републиканската пътна мрежа”, каза в заключение министърът на регионалното развитие и благоустройство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар