Бисквитки

събота, 7 юли 2018 г.

Мария Попова бе гост на Празника на баницата


За осемнсета поредна година вието бе открито от заместник-кмета Мария Попова. "Уверена съм, че няма българска къща, в която този неустоим аромат на прясно изпечена баница, да не е усещан. Сигурна съм, че традицията да правим баница ще пребъде! Нека пребъде и този ден, в който почитаме българското! Успех на всички участници, а на гостите - желая много положителни емоции. Честит празник!“ – каза Попова в приветствието си към присъстващите.
село Баница се проведе празник на традиционното българско печиво – баницата. Събит
Празничната програма продължи с дегустация на над 70 баници, приготвени от майстори от над десет читалища в региона. Всички атрактивни тестени изделия се оценяваха от жури, с председател - шеф Любомир Тодоров, завършил в Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца. Членове на комисията бяха още: инж. Петя Янчик - преподавател в ПГТР и Цветана Александрова от село Баница. Тази година участниците се състезаваха в две категории – сладка и солена баница.
Докато журито оценяваше тестените изделия, гостите на празника се насладиха на тематична фолклорна програма, в която участие взеха – талантливият изпълнител Юри Крумов и самодейци от читалища в Северозападна България.
На събитието присъстваха още – кметът на село Баница - Любен Нинов, кметове на населени места от общината, общински съветници, читалищни дейци и гости.

Няма коментари:

Публикуване на коментар