Бисквитки

понеделник, 16 април 2018 г.

Откриване на on road сезона 2018


На 15.04.2018г. на писта „Огнян Филипов“ в град Враца се проведе  Първия турнир от календара на БФАМС „Пролет Враца“ 2018г. На отлично подготвената писта взеха участие над 20 състезатели от Враца, Плевен, Русе, София  и Пазарджик. За пръв път  беше обявен свободен клас, в който взеха участие четирима нови състезатели от Плевен и Враца. За отбора на СТМК -Враца дебют направи Георги Захариев и  независимо от факта, че е с контузия,  постигна много добри резулатати в гонките.
В клас 1/10 El. Touring победител е Кристиян Костданов и с постигнато най-добро време 16,096 в турнира. На второ място е Тони Янчев, трети е представителя на Модел Яхт Клуб -  Пазарджик Атанас Георгиев.  Състезателят на СТМК –Враца  Петър Стаменов остана пети.
В клас  1/10 El. Stock деца в оспорвана борба първо място завоюва Любомир Цветомиров, втори е Александър Вълков, трети е дебютанта Георги Захариев и тримата от СТМК-Враца. Другият участник от отбора на Враца, Цветелина Кирилова остана четвърта, но по нищо не отстъпваше на победителите.
В клас 1/10 Super El. Stock отново двама състезатели на СТМК Враца попаднаха в челната тройка: Дамян Петров е първи, на второ място Петър Стаменов и трети е Тони Янчев от Асоциация на моделистите.
В клас 1/10 200 mm nitro з.м.с  Дамян Петров завоюва втори златен медал, втори място зае Явор Антонов и двамата от отбора на Враца , а трето място  отново завоюва Тони Янчев.
Участниците в турнира бяха наградени с грамоти и награди.
Специални благодарности на състезатели, механици, родители и приятели на автомоделните спортове, които се включиха в пролетното почистване не само на пистата, но и на територията на целия Социален комплекс във Враца. Без тях,  нямаше да имаме тези чудесни условия на турнира в неделя!
Следващият  Off road Турнир  от календара на БФАМС ще се проведе в гр. Банкя на 28 и 29 април 2018г.


Няма коментари:

Публикуване на коментар